Η ΑΕΛ θα κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου προκειμένου να καλύψει κενά που έχουν δημιουργηθεί στο ρόστερ της ομάδας ενώ ο τεχνικός της ομάδας, Μιχάλης Γρηγορίου, ζήτησε παίκτες που θα ανεβάσουν το επίπεδο στην μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας.

Αστερίσκος μπαίνει στην περίπτωση του Όγκμουντουρ Κρίστινσον καθώς στην ΑΕΛ έχουν πρόθεση να ανανεώσουν μαζί του ωστόσο, χωρίς να γνωρίζουμε την πορεία των διαπραγματεύσεων αλλά με τον χρόνο να κυλά, οι «βυσσινί» σίγουρα θα εξετάζουν εναλλακτικές από την στιγμή που ήδη αποτελεί παρελθόν ο δεύτερος κίπερ Μποριβόγε Ρίστιτς.
Το συμβόλαιο του Ισλανδού λήγει τον Ιούνιο του 2020 όμως εφόσον δεν ανανεωθεί μέχρι το Γενάρη τότε νόμιμα έχει την δυνατότητα να διαπραγματευτεί τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του (ακόμη και ξανά με την ΠΑΕ ΑΕΛ όμως οι «βυσσινί» θα μπουν σε μία λογική «παζαριού» κάτι που σίγουρα δεν το επιθυμούν).
Αυτά τα δεδομένα έχουν κάνει την ΑΕΛ να κάνει μία έρευνα αγοράς για τερματοφύλακα και δεν αποκλείεται να έχουμε άμεσα εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα.
Αξίζει να σημειωθεί, αν και η ΠΑΕ το απέκλεισε με ανακοίνωση της, ότι το όνομα του Μάρκου Βελίδη δεν έχει σταματήσει να παίζει στις μεταγραφικές «φήμες» του Ιανουαρίου.

Από την άλλη είναι ο επιθετικός. Ντάουντα και Νούνιτς έχουν σημειώσει μόλις 4 τέρματα (όσα έχει πετύχει ο Μιλοσάβλιεβιτς μόνος του) με τους «βυσσινί» να ψάχνονται για να βελτιώσουν την συγκεκριμένη γραμμή. Ο Σικάφκα δεν πήρε καν ευκαιρία φέτος και αποχωρεί ενώ δεν υπάρχει άλλη διαθέσιμη επιλογή στην ομάδα στην συγκεκριμένη θέση.

Πάντως, ρεπορτάζ αναφέρουν πως, θα υπάρξουν ακόμη 2-3 αποχωρήσεις παικτών πλην τους Χοτζάλι, Χαλκιαδάκη, Γκόικοβιτς, Γιάκος και Ρίστιτς που ήδη έχουν αποχωρήσει από την ομάδα.