Του Άρη Βαλασσόπουλου (μαθηματικός)

Είχαμε αυτά τα 3 χρόνια δυο αντίθετα σκεφτικά, για την οικτρή κατάσταση του χλοοτάπητα: Η ΠΑΕ ΑΕΛ που έλεγε, ότι δεν φταίει η συντήρηση αλλά το πρόβλημα είναι κάτω από τον χλοοτάπητα δηλαδή στο αποστραγγιστικό και η πλευρά της ΓΗΠΕΔΟ που έλεγε, ότι φταίει η ΠΑΕ ΑΕΛ, μιας και κάνει με ερασιτεχνικό τρόπο την συντήρηση του χορταριού, χρησιμοποιώντας ελαφρά κουρευτικά τρακτεράκια από το lidl και επιπλέον κουρεύουν λάθος το χορτάρι.

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ… ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2015

1)Ποτέ το χορτάρι του arena, δεν ήταν σαν το παλιό χορτάρι του Αλκαζάρ- ποτέ δεν ήταν σαν το σημερινό χορτάρι στο  γήπεδο του Αγρινίου ή του Αστέρα!

2)Την αιτία την ξέρουμε αρκετοί και μας την είπανε το 2012 –ο  Πηλαδάκης ,πρόεδρος με όραμα για την ΑΕΛ,(ακόμα οι  «δήθεν αελάρες» του 2011-15 να καταλάβουν, το πόσο ανέβηκε το image της ΑΕΛ με το χτίσιμο του γηπέδου arena! Αυτοί έμειναν στο σύνθημα που φώναζαν τότε ,  «να γεμίσει …καλιακούδια!»)  Και η αιτία ήτανε ,ότι σε βάθος 2 μέτρων, ρίχτηκε λάθος κροκάρι-χαλίκι. Με αποτέλεσμα  να μην ..στραγγίζει σωστά –να μην «αναπνέει» το χορτάρι- να μην έχει ζωντάνια στη ρίζα.

Και όλη αυτή η βιασύνη –σύμφωνα με τους ίδιους-έγινε επειδή  είχε φθάσει Δεκέμβριος και ακόμη παίζαμε στο Αλκαζαρ ενώ είχαμε πληρώσει τα διαρκείας με..τιμή ARENA- και για να..προλάβουν την ..γκρίνια μας ,βιαστήκαν να μπούμε γρήγορα στο ARENA  και..προσπέρασαν το λάθος αυτό!

3)Σε επιβεβαίωση,ότι δηλαδή υπήρχε πρόβλημα- έφεραν σε 3 (!!)μήνες μετά την λειτουργία του ARENA, στις 29-1-2011 γερμανική εταιρία να δεί την  κατάσταση του χορταριου,με τελική γνωμάτευση  ότι «δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης του χλοοτάπητα» (googlare να το βρεις «όλα καλά με το χορτάρι του παλατιού»)

4) Στις 10-2- 2011 έγινε στο arena το ματς Ελλάδα-Καναδάς 1-0 και ο  Σάντος δήλωσε «Ίσως το γρασίδι θα μπορούσε να είναι καλύτερο, σε ό,τι αφορά την συντήρησή του .Είναι κρίμα να μην ανταποκρίνεται και το γρασίδι σε αυτές τις συνθήκες!» Δήλωση Κατσουράνη «Ο αγωνιστικός χώρος είναι ο χειρότερος που έχω παίξει φέτος. Η εμπειρία μου λέει ότι βιάστηκαν να μπουν μέσα» (βλέπε ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ)

5) Στις 24-3-2011 δηλαδή σε 3,5  μόλις μήνες από το πρώτο παιχνίδι, στον «δήθεν άριστο» χλοοτάπητα, έγινε επανασπορά και βελτιωτικές εργασίες!(βλέπε www.aelole.gr/2011/03/ael-fc-arena.html)

6)Στις 22-9-2012 γίνεται δεύτερη επανασπορά  διότι —όπως γράφουν τα ρεπορτάζ- η κατάσταση του χορταριού ήταν τραγική! (βλέπε www.aelole.gr/2012/09/ael-fc-arena.html)

7) Ιούνιος 2015 ,Τρίτη επανασπορά -με έξοδα της ΕΠΟ -διότι διεξήχθη το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων (googlare να το βρεις)

Θυμηθήκαμε  λοιπόν σε τι κατάσταση και πόσες επανασπορες έγιναν στον άριστο χλοοτάπητα… ηλικίας μόνο 3,5 χρόνων. Ας μην το ξεχνούν μερικοί …αελάρες!

ΠΟΙΟΣ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ

8) Όλοι ξέρουμε ότι σαν ενοικιαστές όταν πχ βλέπουμε …υγρασία και μούχλα στον τοίχο, άντε να προβούμε –σαν ενοικιαστές -σε ..ξύσιμο –σπατουλάρισμα και βάψιμο. Αν όμως ξαναβγεί η υγρασία, απαιτούμε ο ιδιοκτήτης να φέρει ,να σκάψει, να ψάξει τι ..φθορά υπάρχει στις σωλήνες μέσα στον τοίχο! Δεν είναι δουλειά του ενοικιαστή αυτή! Επίσης όταν νοικιάζουμε σπίτι που θέλει αντικατάσταση ντουλαπιών κουζίνας-σιφονιών-κουφωμάτων σε πόρτες  και παράθυρα- ακόμη και  εγκατάσταση λέβητα αεριού, τα αναλαμβάνει  στο 90% των περιπτώσεων ο ιδιοκτήτης! —και αν πέσουμε στο 10% που αρνούνται- τον λέμε στριμμένο –ανάποδο ιδιοκτήτη. Έλα όμως που εδώ στο αντίστοιχο θέμα της αντικατάστασης του χλοοτάπητα και του αποστραγγιστικού, κάνουμε μια μεγάλη κωλοτουμπα  και μόνο και μόνο επειδή είναι ενοικιαστής ο Κούγιας, πάμε με τον… απέναντι !

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ..ΒΑΡΙΑ ΑΡΙΣΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ

9) Κλείνοντας σας δίνω και μια πληροφορία ! Τα περίφημα… βαριά  γερμανικά τρακτέρ του ARENA  (με αυτά που …κουρεύονταν… σωστά το χορτάρι) , τα αγόρασε στις 20-8-2012  σε πλειστηριασμό ,η ομάδα της Δόξας Δράμας, για χρέη της ΠΑΕ ΑΕΛ!(googlare κατασχέθηκαν μηχανήματα της ΠΑΕ ΑΕΛ)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΒΙΑΣΤΟ: Όταν ουσιαστικά στα 2,5 χρόνια χρήσης του χορταριου-(διότι από το 2013 παίζαμε στο Αλκαζάρ)  έχεις τέτοια ρεπορτάζ , που μας θυμίζουν  για 3 επανασπορές, μήπως το επιχείρημα –που έχει η ΓΗΠΕΔΟ -ότι τώρα  φταίνε τα κουρευτικά μηχανήματα του Κούγια ,διότι  είναι και της πλάκας και ερασιτεχνικά, είναι μια τραγική αναλήθεια; Που με αυτό το επιχείρημα «ενημερώθηκε» -από «….αελικούς …ενημερωτές»-όλη η Λάρισα;  Διότι τότε γεννιέται το αμείλικτο  ερώτημα. Πως αυτό το «άριστο χορτάρι»-  με την «άριστη συντήρηση» ,με τα «άριστα γερμανικά» επαγγελματικά μηχανήματα του ARENA –πως τελικά οδηγήθηκε σε 3 επανασπορές το 2011 – 2012 -2015 –όπως θυμηθήκαμε; Άσε που τελικά αποδείχθηκε περίτρανα ότι το πρόβλημα ήταν ..κάτω από το χορτάρι-όπως όλοι είδαμε!

Μήπως  λοιπόν θέλει .. αυτοκριτική  η άποψη μερικών.. αντικειμενικών ΑΕΛ  που .. «τα ξέχασαν» όλα αυτά τα πραγματικά γεγονότα και οδηγούσαμε να ξεσπιτωθεί η ΑΕΛ ΜΑΣ και   να παίζει σε άλλη πόλη;