Ένας Λαρισαίος, ο Νίκος Γκούλιος, επί σειρά ετών τερματοφύλακας της ΑΕΛ και στη συνέχεια προπονητής τερματοφυλάκων, αναδείχθηκε σήμερα πρωταθλητής Σουηδίας με την Τζουργκάρντεν.

Ο Γκούλιος έχει μεταναστεύσει εδώ και χρόνια στη Σουηδία, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κρίση στη χώρα μας και σήμερα έζησε μεγάλες στιγμές, με την ομάδα της οποίας αποτελεί τον προπονητή τερματοφυλάκων.

Σε ένα απίθανο πρωτάθλημα στην εξέλιξή του που κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική με τρεις ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο, η Τζουργκάρντεν ήταν αυτή που τελικά χαμογέλασε.

Για να συμβεί αυτό, βέβαια, έπρεπε η Τζουργκάρντεν να γυρίσει από την… κόλαση και να επαναφέρει από το «καρδιακό» που πήγαν να πάθουν οι οπαδοί της, αφού βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στην έδρα της Νόρκεπινγκ καθώς έχανε με 2-0 στο 14ο λεπτό!

Βρήκαν, όμως, τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουν και να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2), πανηγυρίζοντας το πρωτάθλημα με έναν βαθμό διαφορά από τις… Μάλμε και Χάμαρμπι!

Κάπως έτσι, η Τζουργκάρντεν κατάφερε να κατακτήσει το 12ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, με τους χιλιάδες οπαδούς τους να… ορμάνε στο φινάλε του ματς στον αγωνιστικό χώρο και να γίνεται ένας μικρός χαμός!