Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν λίγο πριν τις 3:00… Η νύχτα δεν είχε φθάσει ακόμα στην κορύφωσή της, όμως στην άμπωτη των σκοταδιών, πολύ πριν απεγκλωβιστούν τα πρώτα χρώματα της μέρας, μια γυναικεία κραυγή αντιστεκόταν.

Μια γυναίκα που δεν μιλούσε ούτε ελληνικά, ούτε αγγλικά έψαχνε απεγνωσμένα βοήθεια… Το «βυσσινί αλογάκι» ήταν το μόνο που μπορούσε να αφουγκραστεί την αγωνία της, αφού το νυχτερινό του χλιμίντρισμα είχε προμηνύσει για μία ακόμα φορά το μεγάλο κακό που παραμόνευε.

Η Σόνια Ντε Νίγκρις, έκανε απέλπιδες προσπάθειες να επικοινωνήσει με κάποιον από την ομάδα της ΑΕΛ, καθώς ο 31χρονος σύζυγος της Αντόνιο ανέπνεε με δυσκολία.

Η απόπειρα να μιλήσει με τον Γκαστόν Κάσας, συμπαίκτη του Αντόνιο Ντε Νίγκρις στους «βυσσινί», έπεσε στο κενό, αναγκαζόμενη έτσι να στραφεί σε μέλος της διοίκησης για να ζητήσει βοήθεια. Από τον τόνο περισσότερο της φωνής της κατάλαβε πως κάτι σοβαρό συνέβαινε, καλώντας αμέσως ασθενοφόρο να πάει στο σπίτι του επιθετικού της Λάρισας, όμως ήταν ήδη αργά…

Ήταν 16 Νοέμβρη του 2009, πάνε δηλαδή εννέα χρόνια και κανείς στη Λάρισα δεν έχει ξεχάσει τον Αντόνιο, που πλέον παίζει το αγαπημένο του άθλημα εκεί στον ουρανό, παρέα με τους υπόλοιπους «βυσσινί».

O Μεξικανός πρόλαβε να αγωνιστεί σε 8 επίσημα παιχνίδια με την ΑΕΛ ωστόσο πέρασε στην αιωνιότητα με την… φυγή του να συγκλονίζει την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα.