Όταν εσύ ο ίδιος χαρακτηρίζεις κάτι ως «κομβικό» οφείλεις να είσαι πανέτοιμος από κάθε άποψη όταν κληθείς να το αντιμετωπίσεις. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ κατά τη διάρκεια της χθεσινής αναμέτρησης στο AEL FC ARENA για την ΑΕΛ, που μάλλον έμεινε στα αποδυτήρια ή και στις διαμαρτυρίες του παιχνιδιού με την Ξάνθη, το οποίο όμως δεν μπορεί να αποτελεί την «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ».

Χθες λοιπόν δεν είδαμε ομάδα στον κακό αγωνιστικό χώρο – ασορτί με την απόδοση των δύο ομάδων – του λαρισινού γηπέδου. Και μπορεί ο Τζιανλούκα Φέστα να δήλωσε ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του στο πρώτο 45λεπτο, αλλά διαφωνώ «οριζοντίως και καθέτως» μαζί του, αν εξαιρέσουμε την υπέροχη ατομική προσπάθεια του Μίλος Ντέλετιτς που έφερε και το γκολ.

Εκτός και αν ο Ιταλός αναφερόταν στην «αναχαίτιση» των όποιων επιθέσεων των αντιπάλων, οπότε εκεί ίσως και να έχει ένα δίκαιο. Αλλά μιλάμε για την ΑΕΛ, μιλάμε για ένα εντός έδρας παιχνίδι και μάλιστα κόντρα σ’ έναν αντίπαλο από αυτούς που λες «πρέπει να τους κολλήσω στην εστία». Και εκεί απέτυχες παταγωδώς κ. Φέστα…

Η ΑΕΛ δεν μπαλάρισε καθόλου και αυτό ήταν λογικό, αφού τα δύο σου χαφ δεν το… έχουν και θα έπρεπε να περιμένεις από τον Πίτι να γυρίσει να πάρει μπάλα και να ψάξει να βρει έναν επίσης κατά συνθήκη σέντερ φορ, τη στιγμή που ο Μιλοσάβλιεβιτς ήταν στον πάγκο και περίμενε τα τελευταία λεπτά να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν είδαμε λοιπόν μία ΑΕΛ που θα έμπαινε παθιασμένη στο γήπεδο και θα προσπαθούσε να επιβάλλει τον ρυθμό της απέναντι σε μία κακή ομάδα, τουναντίον έγινε κι αυτή εξίσου κακή και ουσιαστικά το πρώτο 45λεπτο δεν… βλεπόταν.

Δεν είδαμε επιλογές στα πλάγια μπακ… Μετά τους Καρανίκα και Χούμπτσεφ το χάος; Φιλότιμος ο Κόεφ, αλλά ως εκεί για τη συγκεκριμένη θέση με αποτέλεσμα η ΑΕΛ να μην μπορεί να δημιουργήσει σε καμία περίπτωση υπεροπλία στην επίθεση σε καμία στιγμή χθες.

Αλλά κυρίως δεν είδαμε τίποτα μα τίποτα όταν το παιχνίδι άρχισε να παίρνει ανάποδη τροπή. Παρατηρήστε στο δεύτερο γκολ, οι «βυσσινί» παίζουν με δέκα παίκτες γιατί ο Γκόλιας έχει βγει εκτός γραμμών για να δεχτεί τις ιατρικές περιποιήσεις και κανένας δεν του φωνάζει να μείνει πεσμένος στο έδαφος για να υπάρξει διακοπή του παιχνιδιού. Σε βρίσκουν μπόσικο και στο… γράφουν το γκολ, εκεί ακριβώς που πονάς… Ερασιτεχνική σε όλο το μεγαλείο της αντιμετώπιση της κατάστασης.

Δεν είδαμε ούτε καν διαχείριση όταν η ομάδα έπαιξε με παίκτη παραπάνω, τουναντίον μία άναρχη προσπάθεια ανάπτυξης, πίεση από το χρονόμετρο και καθόλου μα καθόλου καθαρό μυαλό.

ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ όμως δεν είδαμε για μία ακόμη φορά τη δυναμική της ΑΕΛ. Η απόφαση της διοίκησης της ΠΑΕ να «ρίξει» όσο πιο χαμηλά μπορούσε την τιμή των εισιτηρίων δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σαφέστατα και ο κόσμος ήταν περισσότερος από το ματς με τον Παναιτωλικό, αλλά η ατμόσφαιρα «εκκλησίας»… στοίχειωσε και αυτόν τον αγώνα. Αν οι… έξω χθες ήταν μέσα η ΑΕΛ δεν έχανε το ματς.

Νίκος Ι. Ασπρούδης