Κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου αναμένεται να γίνει ο Κάρλος Ζέκα ως το τέλος της σεζόν και ως εκ τούτου θα αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στις υποχρεώσεις της εθνικής Ελλάδος.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Μίχαελ Σκίμπε, στην τελευταία συνάντησή του με τους προπονητές των ομάδων της Super League είχε εκφράσει στον Αντρέα Στραματσόνι την επιθυμία του να πάρει σύντομα ο Ζέκα το ελληνικό διαβατήριο και να αγωνιστεί με τα γαλανόλευκα.

Ο Γερμανός τεχνικός, φυσικά είχε και κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τον 28χρονο μεσοαμυντικό του Παναθηναϊκού, ο οποίος έχει συμπληρώσει τα απαραίτητα χρόνια παραμονής στην Ελλάδα και δικαιούται να εκδώσει ελληνικό διαβατήριο.

Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής δεν έχει δεχθεί καμία ενόχληση από τον Σάντος και την εθνική της πατρίδας του, επομένως επιθυμία του είναι να αγωνιστεί με τα ελληνικά χρώματα, δεδομένου μάλιστα ότι βρίσκεται πολλά χρόνια στην Ελλάδα και έχει δεθεί.

Για αυτό έχει ήδη καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται για την έκδοση. Μάλιστα εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να παραστεί και στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών για να διευθετήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες και να μπουν στην τελική ευθεία οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες πλέον δεν καθυστερούν πάνω από δύο εβδομάδες.

Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι αν όλα πάνε καλά, ο Ζέκα θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα της Εθνικής μας με το Βέλγιο, στις Βρυξέλλες, στις 25 Μαρτίου, στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα της Ελλάδας στους χαφ είναι σημαντικό, διότι πέραν των Σάμαρη και Ταχτσίδη, ο Σκίμπε βασίζεται στους Μανιάτη και Τζιόλη που προς το παρόν δεν υπολογίζονται από τις ομάδες τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο παιχνίδι με την Κύπρο, ο Γερμανός ομοσπονδιακός προτίμησε να βάλει στους χαφ τον Σταφυλλίδη, ενώ στην Εσθονία χρησιμοποίησε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο.