Σε… στολίδια θα μετατραπούν οκτώ γήπεδα του νομού Λάρισας τα οποία ανακατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του εν λόγω έργου με τον ανάδοχο. Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο «Βελτιώσεις σε ανοιχτά αθλητικά κέντρα της ΠΕ Λάρισας», συνολικού προϋπολογισμού 430.000 ευρώ, το οποίο υλοποιείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.


Σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες μας και τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, καταγράψαμε υπαρκτά προβλήματα σε αθλητικούς χώρους. Οι Τεχνικές μας Υπηρεσίες ετοίμασαν τις μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης για να συντηρήσουμε και να αναμορφώσουμε τους χώρους αυτούς. Για εμάς ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής γιατί δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Επιθυμούμε να έχουμε λειτουργικά αθλητικά κέντρα για να πηγαίνουν και οι αθλητές και οι πολίτες να αθλούνται. Στηρίζουμε στην πράξη τον αθλητισμό και γι’ αυτό σε όλη τη Θεσσαλία έχουμε κατασκευάσει αθλητικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ».
* Το έργο αφορά στις εργασίες για τη βελτίωση των ανοιχτών αθλητικών κέντρων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ΠΕ Λάρισας και συγκεκριμένα στα αθλητικά κέντρα Φαρσάλων (Δήμου Φαρσάλων), Δαμασίου (Δήμου Τυρνάβου), Ανάβρας (Δήμου Αγιάς), Παραποτάμου (Δήμου Τεμπών), Συκουρίου (Δήμου Τεμπών), Μακρυχωρίου (Δήμου Τεμπών), Μελισσοχωρίου και Ομορφοχωρίου (Δήμου Κιλελέρ).
Σε οκτώ αθλητικά κέντρα θα γίνει αφαίρεση και επαναπλήρωση επιφανειακού εδαφικού υποστρώματος, διαμόρφωση εδαφικών κλίσεων με χρήση Laser, εγκατάσταση χλοοτάπητα με σπορά και τελική γραμμογράφηση. Σε έξι από αυτά θα γίνει και κατασκευή αρδευτικού δικτύου. Ακόμη θα εκτελεστούν και οι απαραίτητες εργασίες βελτίωσης της αποστράγγισης των αγωνιστικών χώρων, με τη δημιουργία καναλιών αποστράγγισης. 
Τα αθλητικά κέντρα στα οποία θα εκτελεστούν παρεμβάσεις αποστράγγισης θα οριστούν κατόπιν υποδείξεων της υπηρεσίας. Το τελικό ύψος των υφιστάμενων εστιών ποδοσφαίρου και η γραμμογράφηση του αγωνιστικού χώρου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, θα πρέπει να είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. 
Η τελική παραλαβή θα γίνει μόνο μετά από την έγκριση της επιβλέπουσας υπηρεσίας όσον αφορά την καλή λειτουργία του αρδευτικού συστήματος και την καλή ποιότητα (πυκνότητα και καθαρότητα) του χλοοτάπητα καθώς και του αγωνιστικού χώρου (κλίσεις, αγωνιστικός χώρος επίπεδος χωρίς καθιζήσεις, γραμμογράφηση). Όλες οι εργασίες θα εκτελεστούν σύμφωνα με τις ισχύουσες ΕΤΕΠ και το πρότυπο ΕΛΟΤ ΤΠ 1501-10-05-02-03 για την εγκατάσταση χλοοτάπητα αγωνιστικών χώρων όπως αυτό ισχύει.

ΠΗΓΗ