Η ΑΕΛ βρίσκεται σε διαδικασία χτισίματος ενός ρόστερ που θα είναι αρκετά διαφορετικό από την προηγούμενη σεζόν καθώς υπάρχουν – και ενδέχεται να υπάρξουν αρκετές ακόμα – αλλαγές στο εμψυχο αγωνιστικό δυναμικό της ομάδας.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό το πως αλλάζουν τα πρόσωπα της ομάδας και θα επιχειρήσουμε να δούμε τις αλλαγές ανά μεταγραφική περίοδο της τωρινής διοίκησης του συλλόγου.

Από το καλοκαίρι του 2015 και τις 26 μεταγραφές σε μία ομάδα που χτίστηκε από την αρχή συνεχίζουν μόλις οι τρεις (Γιάννης Μασούρας, Γκέρτι Χοτζάλι και Δημήτρης Καπός) ενώ σε αυτούς προστίθεται και ο Νίκος Αναστασόπουλος που επέστρεψε στην ΑΕΛ, αλλά και ο Νίκος Καρανίκας που είχε αποχωρήσει εκείνο το καλοκαίρι από τους «βυσσινί» και φέτος υπέγραψε ξανά στην ομάδα της καρδιάς του.

Κανείς δεν παραμένει από τον Γενάρη του 2016 με τους Ζέρη, Δαμιανάκη, Βαρέλα να έχουν αποχωρήσει ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Βασίλη Ρέντζα προσφάτως.

Το καλοκαίρι του 2016 η ΑΕΛ προσπάθησε να πάρει παίκτες όπου θα στηριχθεί για την παραμονή της στην Σούπερ Λιγκ μετά την επιστροφή της στην κατηγορία. Ήρθαν στη Λάρισα 18 παίκτες από τους οποίους παρέμειναν οι 3 (Φατιόν, Γκόλιας και Ντέλετιτς) και μόλις δύο από τον Γενάρη του ’17 (Αγκάνοβιτς, Θεοδωρόπουλος) από τους 10 που εγκαταστάθηκαν για λίγο στην πόλη της Λάρισας.

Το καλοκαίρι του 2017 αποκτήθηκαν 14 παίκτες και με ερωτηματικά τις περιπτώσεις των Γουάλας και Λεοζίνιο που είναι σε διαδικασία λύσης των συμβολαίων τους μόνο οι Ζίζιτς και Μπάλλας θεωρούνται οι σίγουροι για την επόμενη χρονιά ενώ ο Γροντής που δόθηκε δανεικός στα Τρίκαλα εξετάζεται ο εκ νέου δανεισμός του.

Το Γενάρη του ’18 ήρθαν στην ΑΕΛ 7 παίκτες από τους οποίους ο Μλαντένοβιτς αποχαιρετά μετά την προσφυγή την οποία κατέθεσε, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Λυκούργο. Ερωτηματικό είναι η περίπτωση του Βαγγέλη Μόρα που εξετάζεται το ενδεχόμενο της ανανέωσης του συμβολαίου του.

Η ΑΕΛ αυτή τη στιγμή έχει ως πιο παλιούς στην ομάδα τον Βαγγέλη Μόρα (σε διαδικασία ανανέωσης του συμβολαίου του) που αγωνίστηκε τη διετία 1999-01 στους «βυσσινί» και το Νίκο Καρανίκα που ξεκίνησε και αυτός από τις ακαδημίες του συλλόγου και αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα από το 2010 έως το 2015.