Ο Ερμής Αγιάς δεν έμοιαζε να βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, με τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα να φέρνουν προ ολίγου καιρού την παραίτηση του επί ουκ ολίγα χρόνια τεχνικού της ομάδας Γρηγόρη Γιασσάρη. Ο Στέφανος Πέρκος, μετά το γεγονός αυτό, ήταν ο εκλεκτός για να λυθεί η κρίση στις τάξεις της και τα αποτελέσματα ήταν άμεσα. Η θεσσαλική ομάδα μετρά ήδη τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς με τον Έλληνα τεχνικό στον πάγκο, κερδίζοντας και τον Εθνικό χθες (14/4), με 84-72 στην παράταση. Κάπως έτσι, ο Ερμής μοιάζει να «καθαρίζει» με την υπόθεση της παραμονής, ενώ ο κόουτς Πέρκος βρήκε την ευκαιρία να επιστρέψει στην Α2 μετά από ένα… μικρό διάλειμμα Β’ Εθνικής, αφού η σεζόν είχε ξεκινήσει στο Βόρειο όμιλό της και στα Φάρσαλα.

Ο ίδιος, μίλησε στο Basketa.gr για την νέα μεγάλη επιτυχία απέναντι στους Πειραιώτες και εξηγεί τι ήταν αυτό, που έδωσε την ώθηση για αυτό το σπουδαίο «3 στα 3», που έχει κάνει πια πολύ πιο εύκολη τη ζωή του Ερμή Αγιάς. Αναφέρεται στους λόγους που τον έπεισαν να αναλάβει την εν λόγω αποστολή, ενώ δεν παραλείπει να σχολιάσει τον καιρό, όπου ήταν προπονητής στα Φάρσαλα, έχοντας αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα να πει για τη συνεργασία με την εν λόγω ομάδα…

Κόουτς, τι ήταν αυτό που σας πρόσφερε μία νέα σπουδαία νίκη;
«Τα παιδιά ήταν συσπειρωμένα κι έχουν καταλάβει την κρισιμότητα των παιδιών, καταθέτοντας την ψυχή τους, όχι μόνο στους αγώνες αλλά και στις προπονήσεις μας. Αυτό είναι ένα πρώτο σημαντικό στοιχείο, με το δεύτερο να είναι το μεγάλο μας rotation. Έχουμε 11-12 παίκτες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να προσφέρουν και να είναι «φρέσκοι», προσφέροντας παράλληλα ανάσες στους πιο έμπειρους. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, ειδικά αν σκεφτείς πως είχαμε τρεις αγώνες σε 10 μέρες».

Ποια εκτιμάς πώς ήταν η κατάσταση, όταν ήρθες στην ομάδα, που τότε δε βρισκόταν στο καλύτερο επίπεδο αγωνιστικά, και τι θέλησες να κάνεις για να πάρει μία «ώθηση»;
«Μία αλλαγή προπονητή, όπως πάντα, αλλάζει λίγο το κλίμα στις τάξεις της ομάδας, έστω κι αν δεν φταίει σε όλες τις περιπτώσεις ο προπονητής που μόλις έχει αποχωρήσει. Εκείνος είναι απλά που… πληρώνει το μάρμαρο σε αυτές τις περιπτώσεις για ευνόητους λόγους. Αυτό που ήθελα να δείξω εγώ στους παίκτες, ήταν πως έπρεπε να προσπαθήσουν περισσότερο στην άμυνά τους, να δεχόμαστε λιγότερους πόντους και μπαίνοντας να δίνουν κάτι παραπάνω από τον καλύτερό τους εαυτό. Μέσα σε λίγες μέρες, άλλωστε, δεν μπορείς να κάνεις πολλές αλλαγές».

Υπήρχε κάτι ιδιαίτερο που να είπατε πριν από το ματς με τον Εθνικό, παίζοντας με μία φορμαρισμένη ομάδα, που είχε σημειώσει τον τελευταίο καιρό νίκες με πολύ ισχυρούς αντιπάλους;
«Εκείνο που κατάλαβαν όλοι, ήταν ότι αυτό το ματς ήταν «do or die». Νομίζω, ότι αυτό το «μήνυμα» το καταλάβαμε όλοι μας, αν εξαιρέσεις μόνο μερικά σημεία κάμψης στη διάρκεια του αγώνα. Θεωρώ, ότι είχαμε πολύ μεγαλύτερο κίνητρο από τον Εθνικό, γιατί με ενδεχόμενη ήττα όχι μόνο θα βάζαμε τον εαυτό μας σε πιο δύσκολη θέση, αλλά θα κλωτσάγαμε κιόλας τη μεγάλη νίκη στο Ψυχικό».

Μπροστά σας έχετε νέα δύσκολη αποστολή στη Λευκάδα. Συμφωνείς, όμως, ότι η ομάδα έχει χτίσει τελευταία τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση, που θα μπορούσε να πιστεύει ότι σε αυτό το σημείο της σεζόν μπορεί να τα βάλει με οποιονδήποτε;
«Εκείνο που έγινε στα τρία ματς που βρίσκομαι εγώ και κερδίσαμε, ήταν ότι όλοι είχαν ανταγωνιστική διάθεση και αυτό μας έφερε αυτοπεποίθηση. Αυτό που πρέπει να έχουμε και στα επόμενα ματς, είναι η ίδια ακριβώς διάθεση».

Τι ένιωσες ακούγοντας το ενδιαφέρον του Ερμή και πώς πείστηκες να έρθεις στην ομάδα;
«Είναι πάντα μεγάλη ικανοποίηση, όταν ένα σωματείο ψάχνει βοήθεια και ζητά τη δική σου. Αναφορικά με τον Ερμή, χαίρομαι που επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες μου περί υγιούς σωματείου, που τηρεί κάθε υποχρέωσή του και αξίζει να ασχοληθείς μαζί του. Τέτοια σωματεία, πρέπει να διατηρούνται ψηλά».

Δείχνεις ικανοποιημένος στον καιρό που προπονείς την ομάδα, άρα θα έμενες αν τελείωνε τελικά επιτυχημένα η φετινή περιπέτεια;
«Το μόνο που με νοιάζει είναι το επόμενο παιχνίδι και το λέω χωρίς να είναι «κλισέ». Φέτος δεν προτιμώ να βλέπω τίποτα σε βάθος χρόνου και το μόνο που θέλω, είναι να βλέπω σε ορίζοντα μίας εβδομάδας και στο ματς του Σαββάτου».

Είχες ξεκινήσει τη σεζόν στα Φάρσαλα, με την κατάσταση να μην είναι η πλέον ιδανική αγωνιστικά, όσο προχωρούσε η χρονιά κι ενώ η αρχή ήταν πολύ καλή. Τι πήγε λανθασμένα;
«Θεωρώ, ότι η ομάδα πέτυχε πολύ νωρίς το στόχο της παραμονής και, κάπου εκεί, κάποιοι από τη διοίκηση αναπροσάρμοσαν τους δικούς τους στόχους, χωρίς αυτοί να συνάδουν με τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας. Στη διάρκεια του πρωταθλήματος και αφού επετεύχθη ο στόχος, δημιουργήθηκε ένα σχετικό κλίμα υπεροψίας, που έφερε κάποια μικροπροβλήματα στις σχέσεις προπονητή-διοίκησης, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να μη γλιτώσουμε τον χωρισμό».

Όταν λες «μικροπροβλήματα»; Εξαιτίας αυτών έχεις κι ένα παραπάνω κίνητρο να τελειώσεις καλά τη σεζόν;
«Βεβαίως. Σχετικά με τα Φάρσαλα, η χρονιά αυτή θα μπορούσε να έχει τελειώσει ομαλά και εντός στόχων για το σύλλογο, εκείνων δηλαδή που υπήρχαν από την αρχή. Πιστεύω, όμως, ότι δεν τηρήθηκαν επακριβώς όλες οι υποχρεώσεις της ομάδας προς το πρόσωπό μου».

Θεωρείς πως το κάλεσμα του Ερμή, ήταν για σένα μία νέα ευκαιρία να ξαναμπείς στο κλαμπ των σταθερών προπονητών της Α2;
«Συμφωνώ με αυτή την προσέγγιση. Έχοντας περάσει από αρκετούς συλλόγους στην καριέρα μου στην Α2, όντως ο Ερμής μου έδωσε αυτή τη σημαντική δυνατότητα».