Πώς το απλό ηλεκτροσόκ μπορεί να σε “ψήσει” σαν να είσαι σε ηλεκτρική καρέκλα; Σίγουρα όταν γίνεται εκκαθάριση και στον προπονητή, μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση ότι η ομάδα δίνει τον σημαντικότερο τελικό της (μέχρι τον επόμενο) την ερχόμενη Κυριακή.

Κι ας μην μένουμε στη γενικολογία. Μετά από τόσους παίκτες, που ήρθαν, έφυγαν, επέστρεψαν(!) ήρθε η ώρα του Αντρέ Πάους να πει το αντίο στην ΑΕΛ. Όχι αμέσως-αμέσως γιατί πρέπει να λυθεί και το συμβόλαιο πρώτα, αλλά λογίζεται ως “ξένο σώμα” από τη στιγμή που οι “βυσσινί” ψάχνουν τον επόμενο.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ απέτυχε στην επιλογή ακόμα μια φορά. Δεν έφερε ένα προπονητή το καλοκαίρι που δεν ήξερε τι εικόνα θα δείξει. Αντίθετα είχε παρουσιάσει τον Ολλανδό που “έσωσε” την ομάδα πέρυσι από τον υποβιβασμό σαν έναν άνθρωπο που θα ανεβάσει το επίπεδο της λαρισινής ομάδας ανανεώνοντας το συμβόλαιό του.

Τώρα αν η απόφαση είναι σωστή ή όχι θα φανεί από τον επόμενο. Γιατί αν οι “βυσσινί” επιλέξουν έναν προπονητή ειδικών αποστολών που με “μερεμέτια” και “ντόπες” θα προσπαθήσει να “ζεστάνει” το κλίμα και να πάρει αποτελέσματα “παραμονής”, θα δείξει περίτρανα πως το πλάνο δεν δούλεψε και ίσως ακόμα πως η ομάδα δεν είναι ικανή να ανέβει επίπεδο.

Από την άλλη, αν στη θέση του Πάους έρθει ο άνθρωπος που θα προσπαθήσει να διορθώσει τα κακώς κείμενα στις βάσεις που προσπάθησε να βάλει ο Ολλανδός, η ΠΑΕ θα δείξει πως δεν θα πετάξει στο καλάθι των αχρήστων το σχεδιασμό της. Αν τελικά υπάρχει…

Φταίει όμως ο Πάους ή είναι απλά το θύμα; Ο Ολλανδός τεχνικός έχει τεράστιες ευθύνες. Όχι ότι δεν έχει και ελαφρυντικά, ειδικά από τη στιγμή που είδε το ρόστερ να αλλάζει και να καλείται να φτιάξει μία νέα ομάδα σε δέκα μέρες. Αλλά κατάφερε να μην δείξει σχεδόν τίποτα από ότι δούλεψε η ομάδα στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας σε ένα επίσημο ματς.

Παράλληλα, το γεγονός πως οι παίκτες έμοιαζαν “άψυχοι” σε μία μάχη όπως στο στάδιο ΟΑΚΑ του καταλογίζεται. Ο ίδιος μάλιστα “σφράγισε” με την ειλικρίνεια του το αντίο. Όταν ο προπονητής της ομάδας σου λέει πως δεν πήγα για να κερδίσω, αλλά για να πουλήσω ακριβά το τομάρι μου μετά από τέτοια εμφάνιση, αποτυγχάνει οικτρά.

Το μόνο σίγουρο είναι πως και ο επόμενος θα μπει απευθείας σε ναρκοπέδιο. Το γεγονός πως η ομάδα ακόμα δεν έχει γίνει… ομάδα κάνει δύσκολο το έργο. Ο “τελικός” της Κυριακής  με τον Ατρόμητο όμως θα δείξει περισσότερα στο μονοπάτι που θα επιλέξει να περπατήσει η ΑΕΛ.

Χρίστος Τζίκας