Ο πρόεδρος του Ερμή, Θεόδωρος Ριζούλης, σε προηγούμενες δηλώσεις του είχε πει πως για την ομάδα της Αγιάς είναι “στόχος ζωής” η Α2. Η φιλοδοξία αυτή αποκτά επίσημη μορφή σήμερα η οποία είναι ιστορική μέρα για το μπάσκετ της περιοχής καθώς ο Ερμής εκμεταλλεύεται το… κενό που δημιουργείται στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία από την συγχώνευση των Μαχητών Δόξας Πεύκων με τον Παναθλητικό και ετοιμάζεται να φορέσει τα “καλά” του στην πιο υψηλή κατηγορία που έχει καταφέρει να αγωνιστεί η συγκεκριμένη ομάδα στην ιστορία της .

Μαχητές και Δόξα θα αγωνιστούν στην Β’ Εθνική τη νέα σεζόν, ενώ ήδη ο Παπάγου που κέρδισε στο μπαράζ τον Ερμή πήρε τη θέση του Αίολου Αστακού που δήλωσε πως δεν θα συμμετάσχει στην Α2.

Αυτό άνοιξε την πόρτα στις δύο ομάδες (Παπάγου και Ερμής Αγιάς) για την Α2 και άπαντες βρίσκονται σε αγωνιστικούς ρυθμούς για μια ιστορική σεζόν για το μπάσκετ της περιοχής.

Η ανακοίνωση της συγχώνευσης της Δόξας με τον Παναθλητικό:

Αναλυτικά:

Τα Δ.Σ. του Παναθλητικού Πειραματικού Συκεών και των Μαχητών Δόξας Πεύκων προχωρούν στην κάτωθι κοινή ανακοίνωση:

Ζούμε σε μέρες που οι υγιώς σκεπτόμενοι άνθρωποί του αθλητισμού, για να μπορούν το δυνατό να το κάνουν δυνατότερο, ενστερνίζονται το ρητό:

<< Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ>>

Έτσι και εμείς στο Δήμο ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ, 2 ομάδες με ξεχωριστή πορεία και σημαντική ιστορία, αποφασίζουμε την συνένωση των δυνάμεών μας και την κοινή πορεία για το μέλλον. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την υλοποίηση μιας πολύ ισχυρής ομάδας τόσο στον Δήμο Νεαπόλεως Συκεών όσο και σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη!

Η διαδικασία συγχώνευσης έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους ενώ για αγωνιστικούς λόγους, τη σεζόν 2017 – 2018 έχουν δρομολογηθεί τα ακόλουθα:

Η γυναικεία ομάδα θα συνεχίζει να αγωνίζεται στην Α1 ως Παναθλητικός Πειραματικό Συκεών.

Η ανδρική ομάδα θα αγωνίζεται  ως Μαχητές Πειραματικό Πεύκων καθώς έχει ολοκληρωθεί η συγχώνευση των αντρικών τμημάτων.

Τα μικρότερα αγωνιστικά τμήματα (Κ20, εφηβικό, νεανίδες, παίδες, κορασίδες) θα λειτουργήσουν ενιαία και κάτω από την ομπρέλα της αντρικής και γυναικείας ομάδας αντίστοιχα.

Καμία απολύτως αλλαγή δεν θα υπάρξει και στα τμήματα ακαδημιών τα οποία σήμερα – μετά τη συνένωση – απαριθμούν πάνω από 350 παιδιά!

Με εκτίμιση

Η  διοίκηση του ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΚΕΩΝ

Η διοίκηση των ΜΑΧΗΤΩΝ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ