Τρία παιχνίδια, τρεις ήττες και μάλιστα με το ίδιο σκορ και τρεις διαφορετικοί προπονητές. Το μόνο που αλλάζει ήταν πως ένας από τους τρεις προπονητές έδωσε το ένα παιχνίδι στην έδρα του μπροστά στον κόσμο της ομάδας.

Άγγελος Αναστασιάδης ο πρώτος, συνέχεια με Σάκη Τσιώλη και σήμερα ο Θοδωρής Βουτυρίτσας ανέλαβαν να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ. Ο πρώτος για το παιχνίδι του Κυπέλλου στο γήπεδο της Τούμπας, ο δεύτερος στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο AEL FC ARENA και τώρα ξανά στη Θεσσαλονίκη και πάλι για το πρωτάθλημα.

Σίγουρα οι μεταβλητές δεν είναι ίδιες για να κριθούν όλοι με τον ίδιο τρόπο, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως η ΑΕΛ του Βουτυρίτσα, όντως άξιζε κάτι παραπάνω από αυτό το ματς σε σχέση με τους άλλους δύο.

Άλλωστε στο πρώτο παιχνίδι του Μακεδόνα τεχνικού η ΑΕΛ βρέθηκε στην Τούμπα σε ένα παιχνίδι που πραγματικά δεν ήθελε κάτι παραπάνω. Σκεφτόταν μόνο το πρωτάθλημα και τους βαθμούς που χρειάζονται για την παραμονή. Στη θητεία του Καρδιτσιώτη, η ΑΕΛ φιλοξένησε τον ΠΑΟΚ στη Λάρισα και παρουσίασε μία από τις χειρότερές της εικόνες στο φετινό πρωτάθλημα μοιάζοντας να είναι ένα παιχνίδι στα χέρια της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα όμως δεν ήταν έτσι. Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο… ναι. Αλλά η ΑΕΛ όπως δήλωσε και ο προπονητής είχε πλάνο να εμποδίσει τα δυνατά στοιχεία των γηπεδούχων και ως ένα σημείο το κατάφερε. Το γκολ που δέχθηκε ήταν ένα σουτ που δύσκολα πιάνεται. Αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα έδειξε διάθεση… διεκδίκησης.

Σε πολλά σημεία είχε κατοχή, έλεγξε τον ρυθμό και πάλεψε για το κάτι καλύτερο. Βέβαια τα λάθη που γίνονται από την αρχή της χρονιά και πληρώνονται, ήρθαν για να κάνουν τη ζημιά τους και σήμερα με το δεύτερο τέρμα, όπου και διέλυσε κάθε προσπάθεια και ελπίδα που είχαν οι παίκτες.

Η ΑΕΛ δεν σώθηκε. Ακόμα ψάχνει τους βαθμούς που θα την κρατήσουν στη μεγάλη κατηγορία και το χρονικό διάστημα “που τα πάντα γίνονται” στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ξεκινήσει  και οι “βυσσινί” πρέπει να παραμείνουν συγκεντρωμένοι.

Χρίστος Τζίκας