Πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ στο ξενοδοχείο “ΔΙΟΝΥΣΟΣ”, στην οποία μεταξύ των 100 μελών που παρευρέθηκαν , το παρόν έδωσε και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, μέσα σε ένα αρκετά καλό κλίμα, όπου εγκρίθηκαν οι Προϋπολογισμοί των Τμημάτων του Σωματείου, το νέο Καταστατικό, αλλά και λοιπά θέματα που απασχολούν.

Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ήταν ο κ. Καραναστάσης με γραμματέα τον κ. Καραβίδα σε μια Συνέλευση που σίγουρα είχε την δική της αίγλη λόγω της παρουσίας του Αλέξη Κούγια σε αυτή.

Υπήρξε σχετική συζήτηση για τα λίγα μέλη που παρουσιάστηκαν στη Συνέλευση με τον Αλέξη Κούγια να αναφέρει πως κάτι τέτοιο είναι πρωτόγνωρο για τον ίδιο καθώς ακόμη και σε μεγάλους συλλόγους δεν υπάρχουν τόσα μέλη σε Γενικές Συνελεύσεις και μάλιστα σε αυτές που περιέχουν προϋπολογισμούς. Πολλοί ανέσυραν στις μνήμες τους, όμως τα πληρεξούσια μελών στήριξης στον Πλεξίδα στις περιβόητες Συνελεύσεις για την επιλογή του ανθρώπου που θα τρέξει την ομάδα, όμως βάσει νέου καταστατικού κάτι τέτοιο άλλαξε καθώς υπήρξε σχετική μέριμνα.

Έγινε επίσης πρόταση για την Κάρτα μέλους της Ερασιτεχνικής όπου σε συνεργασία με την ΠΑΕ θα υπάρχει μία σχετική συνδρομή των ανθρώπων που με αντίτιμο χρημάτων κατά την αγορά του διαρκείας ή του απλού εισιτηρίου ημέρας θα γίνεται μία συνδρομή τακτοποίησης του φιλάθλου με το Ερασιτεχνικό σωματείο, με τον Κούγια να δείχνει θετικός και να προτείνει μια ευέλικτη ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι είτε θα είναι απλοί οπαδοί ή μέλη οργανωμένων όπου θα το τρέξουν χωρίς όμως να μιλάμε για κάτι τελεσίδικο.

Ο Κούγιας μίλησε επίσης και για την μπουτίκ όπου ισχυρίστηκε ότι δεν δόθηκαν χρήματα από την προηγούμενη συνεργασία του συλλόγου με τον επιχειρηματία που κατείχε το συγκεκριμένο κατάστημα, χαρακτήρισε αστεία την αποτύπωση του υπολοίπου των 5.500 χιλιάδων ευρώ σε σχετικό έγγραφο της Ερασιτεχνικής, ενώ ο γνωστός ποινικολόγος ζήτησε παράλληλα το στοπ της συνεργασίας της Ερασιτεχνικής με την παλιά μπουτίκ. Ο κ. Νάκας είπε πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο χρόνο λόγω συμβολαίου, όμως αυτό το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου.

Περνάμε στο νέο καταστατικό, τώρα, το οποίο θα είναι σχεδόν διπλάσιο από το παλιό με σκοπό να λύνονται όλα τα προβλήματα και πιο εύκολα χωρίς να υπάρχουν παρερμηνείες όπως στο παρελθόν. Θα έχει αλλαγές σχετικά με τα πληρεξούσια των εκλογών, ενώ αποφασίστηκε να γίνει 15μελές από 10μελές το Συμβούλιο, ενώ υπήρχαν κι άλλες αλλαγές στις αρχαιρεσίες των εκλογών.

Τέλος υπήρξε μια επιστολή του κ. Κούρου, η οποία διαβάστηκε στο τελείωμα της Συνέλευσης, όπου υπήρχε μομφής και καταψηφίστηκε.

 

Την εισαγωγική τοποθέτηση έκανε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, Αντώνης Τσαγκάλης, ο οποίος ανέφερε: 

%ce%a4%ce%a3%ce%91%ce%93%ce%9a%ce%91%ce%9b%ce%97%ce%a3

“Η δύναμη του σωματείου η παρουσία σας. Θα είμαι σύντομος στην τοποθέτηση μου. Η ουσία είναι σε αυτά που θα ειπωθούν μετά από τους Εφόρους. Είναι μία από τις επιτυχημένες χρονιές του σωματείου σε όλα τα επίπεδα. Μια μεγάλη επιτυχία της επαγγελματικής ομάδας με την επιστροφή της στην SuperLeague συνοδεύτηκε από αντίστοιχες σπουδαίες πορείες των υπόλοιπων αθλημάτων. Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα τμήματα βρίσκονται στις Εθνικές κατηγορίες. Το σωματείο που έχει τμήματα μπάσκετ, βόλεϊ, Γυναικεία ομάδα Ποδοσφαίρου και άλλες ατομικές διακρίσεις αθλητών μας σε άλλα αθλήματα ήταν στην ευχάριστη θέση να πανηγυρίσει σπουδαία επιτεύγματα.

Αυτό δημιουργεί καινούριες συνθήκες, υποχρεώσεις κ.α. Το σωματείο μεγαλώνει. Και αυτό για να συνεχίσει να συμβαίνει προϋποθέτει αρκετό κόπο και προσπάθεια.

Φέτος δεν υπάρχει στόχος ανόδου σε κάποιο άθλημα. Με ένα μπάτζετ περί τα 350 χιλιάδες ευρώ που είναι ο προϋπολογισμός.

Πάψαμε να ‘μαστε ένα μικρό σωματείο που ασχολείται μόνο με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Αυτή η χρονιά θα είναι σταθεροποίησης. Είναι δύσκολο να πηγαίνεις στον ίδιο ρυθμό κάθε χρόνια. Μακάρι να συμβεί αλλά δεν είναι ο στόχος να έχει μόνο ανόδους και επιτυχίες.

Το ευχάριστο είναι η καινούρια γενιά . Τα 500 παιδιά που βρίσκονται στις ακαδημίες. Το αύριο της Λάρισας! Αυτό που περιμένουμε να δούμε. Τα δικά μας παιδιά!

Έχουμε καταφέρει να είμαστε εκεί που πρέπει. Να συμμετέχουμε όλοι και να γινόμαστε  καλύτεροι. Είτε οικονομικά, είτε οι ίδιοι, είτε μέσω τρίτων χρειάζονται κι άλλες χορηγικές στηρίξεις.  Και εκτός από τα χρήματα υπάρχει και η ατομική προσφορά του καθενός. Και το ηθικό κομμάτι.

Πρέπει να είμαστε μια γροθιά απέναντι στις προκλήσεις. Από τους απλούς φιλάθλους, τα μέλη, τους εφόρους μέχρι τους φιλάθλους, για τη βοήθεια μέσω ατομικής προσφοράς. Να ξέρετε, λείπουν χέρια. Είναι εποχές που δεν περισσεύει ο χρόνος .

Όμως η έλλειψη ανθρώπων είναι  ο λόγος που έχουμε αποφασίσει να αυξήσουμε το δυναμικό μας.  Η συμμετοχή είναι η δύναμη και η προϋπόθεση για κάθε επιτυχία».

%ce%9a%ce%9f%ce%a5%ce%93%ce%99%ce%91%ce%a3O Αλέξης Κούγιας ξεκίνησε την τοποθέτηση του με έναν αστείο: “θα ήθελα να δηλώσω πως παραιτούμαι από την ΠΑΕ και αναλαμβάνω εδώ. Φυσικά και αστειεύομαι”, για να πάμε στο Δια Ταύτα.

“Για οποιαδήποτε έκφραση, ανακοίνωση μου, ανακοίνωση της ΠΑΕ, παραγωγή ραδιοφώνου, συνέβη και αναφέρθη σε πρόσωπα και συμπεριφορές του Ερασιτέχνη αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη.

Εκφράζω την απόλυτη λύπη, προσωπικά και σαν ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, για τα όσα έγιναν στο προηγούμενο χρονικό διάστημα. Να συγχωρήσετε την άγνοια μου για συμπεριφορές και προσωπικότητες.

Μερικές φορές ενημερώνεσαι από ανθρώπους που θέλουν ξεκαθαρίσουν λογαριασμούς με κάποιους άλλους. Αυτό συνέβη και με εμένα. Πληροφορήθηκα λάθος πράγματα από ανθρώπους που δεν είχαν σκοπό να με πληροφορήσουν σωστά, αλλά να με παραπλανήσουν σε μια άτοπη κόντρα.

Άνθρωποι αυτοδημιούργητοι, όπως εγώ, λειτουργούν παρορμητικά. Και πολλές φορές με πολλά λάθη, αλλά και πολλές σωστές επιλογές. Από τούδε δεν πρόκειται να υπάρξει οποιαδήποτε ανακοίνωση ή πρόκληση όσο θα είμαι εγώ ιδιοκτήτης της ΠΑΕ. Και να ξέρετε πως έχω αποφασίσει να είμαι για όλη μου τη ζωή στην ΑΕΛ.

Δεν θα δείτε, ποτέ ανακοίνωση, ποτέ επίθεση από την ΠΑΕ κι αν συμβεί κάτι τέτοιο από το ραδιόφωνο της ομάδας που έχει παρεξηγηθεί από κάποιους, ο ίδιος άνθρωπος θα απολυθεί την επόμενη στιγμή.

Σήμερα, κλείνουμε ένα φαύλο κύκλο εσωστρέφειας που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που ήθελαν να βρουν έδαφος για να δημιουργήσουν μόνο καταστροφή και να επιβιώσουν από αυτή. Αυτοί έχουν καταστρέψει στη ζωή τους. Δεν έχουν δημιουργήσει.

Είχα την ίδια καλή άποψη που έχω και τώρα για τον Ερασιτέχνη. Είναι ένα σωματείο που φιλοξενεί εξέχουσες προσωπικότητες της πόλης της Λάρισας. Γι’ αυτό το λόγο ήταν και το πρώτο θεσμικό όργανο που είχα επισκεφτεί, μετά τον Δήμαρχο Λαρισαιών. Ήξερα τι σημαίνει για την ομάδα, αυτό το σωματείο.

Πίστευα πως όλα θα είναι καλά. Πίστευα και πιστεύω πως η σχέση μου με τον Ερασιτέχνη θα είναι άριστη. Πίστευα και πιστεύω ότι θα πάει ακόμη καλύτερα με τον πρόεδρο Τσαγκάλη που είναι ένας άνθρωπος ευγενής που θέλει να δημιουργεί.

Αυτή η τοποθέτηση αφορά οποιοδήποτε άνθρωπο που μέσω εμού προσπάθησε να ξεκαθαρίσει λογαριασμούς του παρελθόντος.

Στον Ερασιτέχνη που μόλις παρατήρησα πως είχε έσοδα Ακαδημίας 54 χιλιάδες ευρώ, είχε άνοδο στην Α2’ με ελάχιστα χρήματα, μια διοίκηση που πράγματι κάνει καλά τη δουλειά της, δηλώνω ξεκάθαρα πως θα τακτοποιηθεί η οφειλή.

Όπως κάνει δηλαδή η ΠΑΕ από την πρώτη ημέρα επί των ημερών μου. Αξίζει να σας πω πως για να μην κινδυνεύει το προπονητήριο των Δέντρων, ο κ. Πλεξίδας παρέλαβε από μένα 190 χιλιάδες ευρώ. Και πρέπει να παραδώσω 150 χιλιάδες ευρώ εγγυητική μέχρι 31/12 για την αδειοδότηση. Προβλέπεται η ΑΜΚ της ΠΑΕ κατά 400 χιλιάδες ευρώ 31/1 και άλλες 70 χιλιάδες ευρώ μέχρι 1 Νοεμβρίου. Εν πάση περιπτώσει.

Θα γνωρίζω πρόσωπα και ονόματα. Με αυτά τα λόγια θα καταλάβετε ποια θα είναι η τοποθέτηση της ΠΑΕ και η Ερασιτεχνική θα αντιληφθεί τι να πράξει στο μέλλον.

Διασυρθήκαμε εκατέρωθεν. Δώσαμε το δικαίωμα σε ανθρώπους που ήθελαν το κακό της ομάδας να μεγαλουργούν . Και είναι αλήθεια πως η ΑΕΛ είναι όπως ένας γίγαντας που συνήθως κοιμάται, μα όταν ξυπνάει, κατακτά και διαλύεται το σύμπαν.

Η δική μας διοίκηση έχει μία φιλοσοφία. Μέτρο παντού, χωρίς εντυπωσιασμούς, χωρίς επιλογές που θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις, θέλουμε να διοικήσουμε, με σωστές επιλογές στο ρόστερ και σωστή και ανεξάρτητη πορεία. Και θα κάνουμε πράξη το δύσκολο σχέδιο μας.

Αυτή είναι η πρόθεση μου. Κοινωνοί είναι οι άμεσοι συνεργάτες μου. Ξέρετε πως λόγω εύρος πόλεων, ομάδες όχι μεγαλύτερες από ΑΕΛ, αλλά μέσω ΜΜΕ εξαπλωνόντουσαν στην Ελλάδα. Και γιγαντώνονταν. Εμείς έχουμε τη δική μας ιδιαιτερότητα. Έχουμε οπαδούς μόνο στη Λάρισα και πέριξ αυτής. Όμως οι οπαδοί μας είναι μόνο ΑΕΛ και είναι πιστοί.

Θέλω να μου δώσετε χρόνο. Ο χρόνος αναδεικνύει τους ανθρώπους που έχουν ποιότητα. Τον χρειάζομαι. Και εσείς θα καταλάβετε ποιες είναι οι προθέσεις και ποιος είμαι. Και εγώ θα αντιληφθώ ποιοι από εσάς είναι εντάξει. Ακόμη όμως κι αν δεν ταιριάζουμε με κάποιους, αυτό δεν θα μας αποτρέψει να υπηρετήσουμε την ΑΕΛ.

Πριν έρθω δεν μπορούσα να αντιληφθώ τι είναι ΑΕΛ. Ποιοι την υπηρέτησαν, την υπηρετούν, την αποτελούν. Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει. Δεν συμβαίνει πουθενά.

Δεν ήρθα να γίνω πλούσιος. Ξέρω πως ούτε ευρώ δεν πρόκειται να μείνει. Αν θα χάσω, θα χάσω όσο το δυνατόν λιγότερα.  Όσο πιο ισχυροί είμαστε, τόσο θλίβονται οι εχθροί μας. Μην νομίζετε πως κάποιοι χάρηκαν που η ΑΕΛ πήρε το πρωτάθλημα. Το βλέπω καθημερινά από συμπεριφορές. Αν αντιληφθείτε πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο στη Σούπερ Λιγκ, θα καταλάβετε τι εννοώ. Είναι αδίστακτοι άνθρωποι που προσπαθούν να σε διαλύσουν. Θα καταλάβετε πόσο δύσκολο είναι να πορευτείς με ψηλά το κεφάλι. Πόσο δύσκολο είναι να είσαι ανεξάρτητος.

Ο προϋπολογισμός είναι 3 εκατομμύρια. Όταν μιλήσαμε με τον κ. Πηλαδάκη που ήταν υποχρεωτικό για το γήπεδο στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ που είναι το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Πλην τις 45 χιλιάδες ευρώ που ήταν πρώτη προκαταβολή, ο κ. Πηλαδάκης είναι τα 400 χιλιάρικα από τα δικαιώματα του γηπέδου και τα 150 που κοστολόγησε ο κ.Πηλαδάκης για τα προηγούμενα. 550 χιλιάδες ευρώ είναι μόνο αυτά.

Έσοδα προσδοκούσαμε 300 χιλιάδες ευρώ τουλάχιστον στη φανέλα. Αυτό μας αξίζει! Έχουμε από πέρυσι τα 150 χιλιάδες ευρώ με τον χρόνιο πελάτη μου, κ. Υφαντή, στην πλάτη της φανέλας. Είναι τα 160 χιλιάδες ευρώ της bayer, τα 60 χιλιάδες της Exalco, προσδοκούμε 250 χιλιάδες ευρώ από τις διαφημίσεις LED. Για να μην μακρηγορώ θα ανέβει στο σάιτ αυτό ως ανακοίνωση.  Είναι εγγυημένα τα 60 χιλιάδες ευρώ της εταιρίας ΠΡΟΜΟ (Ευαγγελόπουλου). Αυτά είναι τα έσοδα, συν τις εισπράξεις.

Και όλα αυτά με τα εξής δεδομένα. Εμείς παίρνουμε 1,5 εκατομμύριο ευρώ τηλεοπτικό συμβόλαιο, ενώ προβλέπεται πως οι ομάδες που παρέμειναν στην κατηγορία θα εισπράξουν με το μπόνους του συνδρομητικού 2,1 εκατομμύρια ευρώ τηλεοπτικό συμβόλαιο, συγχρόνως η κάθε ομάδα που δεν συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα εισπράξει από την UEFA 350 χιλιάδες ευρώ. Άρα αν τα προσθέσετε θα δείτε πως κάποιες ομάδες εισπράττουν πάνω σε 800 χιλιάδες ευρώ σχέση με μας.

Και σκεφτείτε πως κάποιες ομάδες όπως π.χ. ο ΠΑΣ έχει ενοίκιο γηπέδου 60 χιλιάδες ευρώ (τα οποία δεν δίνει ποτέ), ενώ ο Παναιτωλικός  ούτε ένα ευρώ λόγω των ανακαινίσεων του κ.Κωστούλα.

Συνολικά, λοιπόν, αν το δείτε είμαστε πίσω 1,4 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τις ανταγωνιστικές μας ομάδες.

Άρα καταλήξουμε στο εξής. Εμείς πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί. Και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να διαθέτουμε 2 βασικά πράγματα. Τα οποία έχουμε αποδείξει πως τα έχουμε.

1.Την γνώση του αντικειμένου. Αυτό το πετύχαμε με τους παίκτες που πήραμε. Ο Ντοντό έπαιρνε 450 χιλιάδες ευρώ, ήρθε στην ΑΕΛ με 150 χιλιάδες ευρώ. Πέρυσι ο Φάρκας έπαιρνε 170 χιλιάδες ευρώ και πήρε 70 χιλιάδες σε μας. Ο Ναζλίδης έπαιρνε στη Βέροια 130 χιλιάδες και υπέγραψε με 90. Ο Αβραάμ παίρνει με το ζόρι 90 χιλιάδες ευρώ. Και σε όλα αυτά υπάρχει και η άποψη του προπονητού μας. Του κ. Αναστασιάδη που ξέρει να κοστολογεί έναν παίκτη. Σε παίκτες που έπρεπε να τους κρατήσουμε και τους πιστεύουμε, ανανεώσαμε το συμβόλαιο. Και μεγάλα συμβόλαια. Ο Κοντόρ υπέγραψε επέκταση και από 2 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως πήρε 4. Ο Αναστασόπουλος και άλλα παιδιά.

2.Ο κόσμος. Κανείς δεν μπορεί να μας ανταγωνιστεί. Ο ΠΑΣ Γιάννινα για να γεμίσει το γήπεδο έπρεπε να κάνει καταπληκτική πορεία. Και είναι εκεί. Στις 6 χιλιάδες κόσμος περίπου. Ο Παναιτωλικός το ίδιο. Και όλοι οι ανταγωνιστές μας. Αν δεν είμαστε ενωμένοι όμως δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα. Αν η ΑΕΛ δεν ξαναγίνει κοινωνικό κίνημα όπως στο παρελθόν, δεν κάνουμε τίποτα εδώ.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι εμείς πέρυσι είχαμε παθητικό προϋπολογισμό και 220 χιλιάδες πρόστιμο. Η μεγάλη δύναμη έγινε μειονέκτημα. Και ακόμα δεν έχει έρθει και το πρόστιμο για τα Τρίκαλα από τον Κοντονή. Πρέπει να πληρώσουμε τα τελευταία πρόστιμα και μπορούμε να έχουμε έσοδα μόνο με συνεχή παραμονή.

Και η υπόθεση του Πλεξίδα με το προπονητήριο των Δέντρων έχει ενδιαφέρον. Εγώ έχω ευθύνη. Δεν τα πρόλαβα. Είμαι υπεύθυνος. Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη σε όλους. Ακόμα και σε αυτούς που με καθύβρισαν. Και εννοώ τους παλαίμαχους. Δεν πρόκειται να ανταποδώσω το παραμικρό. Ακόμα και σε μεγάλες προσωπικότητες του παρελθόντος που μπήκαν σε αυτήν την τακτική.

Δεν οφείλουμε ευρώ σε κανέναν. Προχθες έδωσα 187 χιλιάδες ευρώ αντί για 100 (και όχι 105 που γράφτηκε από κάποιους) που έπρεπε να το κάνουμε. Από δική μας παράλειψη. Θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει με εξώδικη διαμαρτυρία. Αλλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως ένας πλούσιος άνθρωπος, όπως ο Πλεξίδας, θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο.

Κι επειδή έχω μάθει να εκτιμάω την συμβολή των ανθρώπων, έχω να πω το εξής. Ο Πλεξίδας παρέλαβε την ομάδα στη Γ’ Εθνική. Εσείς του την δώσατε. Όταν ήρθαν αυτοί που ήθελαν την ομάδα, Ισπανοί και δεν ξέρω τι άλλες εθνικότητες, αυτός ήταν που έπρεπε να την πάρει. Ήταν αυτός που είχε τη δυνατότητα να ανεβάσει την ομάδα. Θα δείτε και βλέπετε τις ταλαιπωρίες που έχουν άλλες μεγάλες ομάδες.

Η επιλογή ήταν Πλεξίδας. Έκανε ομάδα. Ένα εγκαταλελειμμένο κέντρο, το έκανε καλύτερο. Ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Δεν μπορώ να μηδενίζω κανέναν.

Ισχύει ότι δεν ήταν αποτελεσματικός σε όλα τα θέματα που έκαιγαν. Είχε δύο βασικά θέματα. Να εξαφανίσει την αδειοδότηση και να πάρει το πρωτάθλημα. Αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα μας όμως. Και εννοώ την αποτυχία να ανεβάσει την ομάδα στην Α’ Εθνική.

Δεν θέλω να βγάλω καμία ανακοίνωση. Δεν θέλω κόντρες με τον οποιοδήποτε. Είδα πως υπάρχουν απαιτήσεις από εσάς με τους Πηλαδάκη και Πλεξίδα και δεν θέλω να παρέμβω.

Αυτός ο κύκλος της εσωστρέφειας κλείνει. Ο Πήλαδάκης δεν έφυγε πλούσιος από την Λάρισα. Αλλά με γήπεδο που θα τον κάνει πλούσιο. Ούτε ο Πλεξίδας δεν έβγαλε κάτι.

Θέλω ένα πράγμα. Να βγούμε όλοι από εδώ χωρίς καμία σκιά. Όλοι μαζί πρέπει να ξαναβρούμε τα πατήματα μας. Σε αυτό το γήπεδο, να καταφέρουμε όλοι ενωμένοι να περάσουμε από τις δύσκολες στιγμές και μόνο έτσι θα πολεμήσουμε όσους μας πολεμούν.

Κοιτάξτε ποιοι είναι ανταγωνιστές μας. Η Βέροια, ο Πλατανιάς. Αυτοί αλλάζουν στρατόπεδα κάθε μέρα. Και πιστεύω πως μπορεί να έχουν κοινό αντίπαλο εμάς. Εάν εμείς δεν είμαστε ενωμένοι θα έχουμε πρόβλημα.

Θα βρεθούμε στη θέση του Πηλαδάκη προ ετών. Επειδή είμαστε αυτοί που είμαστε πρέπει να ενωθούμε».

%ce%9a%ce%9f%ce%a5%ce%93%ce%99%ce%91%ce%a3_%ce%a4%ce%a3%ce%91%ce%93%ce%9a%ce%91%ce%9b%ce%97%ce%a3

Κλείνοντας πήρε τον λόγο και πάλι ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, Αντώνης Τσαγκάλης, ανέφερε: «Σπάνια βλέπω άνθρωπο να έχει παραδεχτεί ότι έκανε λάθος. Σας ευχαριστούμε για όλα. Γιατί σε αυτή τη χώρα κανείς δεν υπάρχει να παραδεχτεί ένα σφάλμα. Και με αυτή την τοποθέτηση αποδείξατε πολλά».

%ce%a3%ce%9f%ce%a6%ce%9f%ce%a3

Στη συνέχεια ακολούθησε η ανάγνωση των προϋπολογισμών του κάθε τμήματος. Σειρά στο βήμα πήραν οι έφοροι με πρώτο τον Γρηγόρη Σοφό (Ακαδημίες ποδοσφαίρου ΑΕΛ) που μίλησε για τον οικονομικό προϋπολογισμό παραθέτοντας παράλληλα πως ο βασικός πόρος εσόδων είναι οι συνδρομές των γονέων, τα παιδιά των ακαδημιών ανέρχονται στα 170 (δεν κατεβαίνει εφηβικό λόγω Κ15), ενημερώθηκαν οι παρευρισκόμενοι ότι οι προπονήσεις των παιδιών γίνονται στα γήπεδα «Μητσιμπόνας», πως η Κ17 της ΑΕΛ αποτελείται από 13 παιδιά που πέρυσι αγωνίστηκαν στις ακαδημίες, ενώ τα 15 από τα 20 της Κ15 είναι παιδιά που προέρχονται επίσης από τα «τσικό» της ομάδας. Επίσης έγινε γνωστό πως θα λειτουργεί μόνο η Κ14 (μέγιστο τμήμα).

Παράλληλα ο Νίκος Λιντέρης πριν την έγκριση του προϋπολογισμού της Γυναικείας ομάδας της ΑΕΛ παρέθεσε αναλυτικά την δύσκολη προσπάθεια ανόδου από την Β’ Εθνική στην Α’ Εθνική, ενώ έγινε έκκληση προς όλα τα μέλη για μεγαλύτερη στήριξη αυτών στα διαρκείας της ομάδας όπου πέρυσι δεν υπήρξε ανάλογη ζήτηση με την 1η χρονιά.

%ce%9c%ce%99%ce%a7%ce%9f%ce%a3

Ο έφορος του μπάσκετ της ΑΕΛ Δημήτρης Μίχος χαρακτήρισε απόλυτα επιτυχημένη τη χρονιά σε ένα πρωτάθλημα όπως ήταν αυτό της Β’ Εθνικής με ένα ακλόνητο φαβορί όπωςο Αίολος και ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ από τους «βυσσινί». Ο γενικός αρχηγός της ομάδας είπε πως άπαντες ήλπιζαν στην αγωνιστική άνοδο στα μπαράζ με τον Αμύντα όμως η αναδιάρθρωση δεν στεναχώρησε κανέναν και δεν αναιρεί το σπουδαία επίτευγμα της ΑΕΛ.

Παρέθεσε κάποια στοιχεία για το φετινό πρωτάθλημα της Α2’ όπου η αύξηση του μπάτζετ ήταν υποχρεωτική, όμως παραμένει  τριπλάσια λιγότερη σε σχέση με αυτά άλλων ομάδων της κατηγορίας.  Έκλεισε αναφέροντας πως ο φετινός στόχος θα είναι η παραμονή.

%ce%92%ce%91%ce%9b%ce%99%ce%91%ce%9a%ce%9f%ce%a3

Τοποθέτηση και για τις ακαδημίες του μπάσκετ της ΑΕΛ, έκανε μεταξύ άλλων (υπήρξε μια αντιπαράθεση σε μια προηγούμενη τοποθέτηση στον αριθμό των ατόμων που βρέθηκαν στην Τακτική Γενική Συνέλευση) ο Γιώργος Βαλιάκος ο οποίος ενημέρωσε πως αρκετά παιδιά του εφηβικού τμήματος δόθηκαν δανεικοί σε ομάδες του Νομού ενώ ανέφερε κάποια στοιχεία του προϋπολογισμού.

%ce%9a%ce%91%ce%9d%ce%91%ce%9a%ce%97%ce%a3

Ο έφορος βόλεϊ, Θάνος Κανάκης, κλήθηκε να παρουσιάσει τον προϋπολογισμό του τμήματος  βόλεϊ της ΑΕΛ που αποτελείται από 150 ανθρώπους σε όλα τα τμήματα, ενώ εξήγησε και για τη νέα ομάδα ενηλίκων-Ερασιτεχνών που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια.  Ο ίδιος αναφέρθηκε σε δημιουργία Διοικούσας Επιτροπής που θα αποτελείται από τον Κανάκη, τον Κουμπαρά και τον Χρυσόπουλο, ενώ υπήρξε και διάλογος με τον Αλέξη Κούγια, με τον μεγαλομέτοχο να υπόσχεται πως θα διευθετήσει το θέμα που δημιουργήθηκε με τον Νίκο Χατζούλη, με το άλλοτε μέλος της Ερασιτεχνικής να επιστρέφει ενεργά στο πόστο του, το οποίο ειπώθηκε πως είναι απαραίτητο. Ο Κανάκης έκλεισε την τοποθέτηση του αναφέροντας πως ως ένα από τα πιο παλιά μέλη του σωματείου, η φετινή είναι η πιο επιτυχημένη χρονιά με 4 ανόδους, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί.

%ce%9b%ce%99%ce%9d%ce%a4%ce%95%ce%a1%ce%97%ce%a3-2

Ο Νίκος Λιντέρης ανέβηκε και πάλι στο βήμα όπου και ανέλυσε τον προϋπολογισμό του στίβου. Ο ίδιος μίλησε για τις ακαδημίες και τα έσοδα από όπου προέρχονται τονίζοντας πως υπάρχουν μόνο δύο αθλητές που συμμετέχουν σε αγώνες, με σημαντικότερο τον μαραθωνοδρόμο Αντώνης Κακαρόντζας. Με τον ίδιο πάντως να δηλώνει πως δεν ήταν αρκετά ικανοποιημένος από την απόδοση. Συγκεκριμένα ζήτησε βοήθεια από κάποιο μέλος, που θα μπορέσει να διαθέσει χρόνο κάτι που ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει λόγω προβλημάτων.

Τελευταίος σχετικά με τον προϋπολογισμό του κεντρικού ταμείου του σωματείου, μίλησε ο Γιάννης Δήμας. Αφού αναφέρθηκε στα έσοδα και έξοδα, λόγος έγινε και για τις απαιτήσεις της Ερασιτεχνικής. Εκεί υπήρξε και μία επέμβαση του Αλέξη Κούγια που αναρωτήθηκε για τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο ίδιος σχετικά με την μπουτίκ, αλλά την υπόθεση του προπονητηρίου των Δέντρων από τον Δήμο Τυρνάβου.14625315_10207782736235443_567305056_n

Στο πρώτο κομμάτι ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ ανέφερε στη συνεργασία με τον κ. Καρέλια που είχε τη μπουτίκ δηλώνοντας πως η ΠΑΕ δεν έχει πάρει κανένα ποσό εκφράζοντας παράλληλα και την απορία σχετικά με τη συνεργασία της Ερασιτεχνικής με τον ίδιο. Ο κ. Νάκας ανέλαβε να εξηγήσει πως αυτό συνέβη όταν ακόμα δεν υπήρχε συμφωνία μεταξύ της πλευράς Κούγια με την αντίστοιχη Πηλαδάκη για το AEL FC ARENA, ενώ ρόλο έπαιξε και οι σχέσεις που είχαν τότε ΠΑΕ και Ερασιτεχνική.

Από την πλευρά του ο Νάκας πρότεινε στον μεγαλομέτοχο να συζητήσουν ξανά κάποια πράγματα καθώς το μητρικό σωματείο δεν θα μπορούσε να πάρει πίσω την υπογραφή. Από την πλευρά του πάντως ο Αλέξης Κούγιας έκανε επίθεση στον κ. Καρέλια και τον πατέρα του λέγοντας πως πουλάει τα ίδια προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές, κάνοντας ουσιαστικά κακό στην ομάδα δημιουργώντας έναν αθέμιτο ανταγωνισμό.

Στο δεύτερο κομμάτι που αφορά το προπονητήριο των Δέντρων, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε ο δήμος Τυρνάβου διεκδίκησε τις εγκαταστάσεις, όταν ανέλαβε ο ίδιος τις μετοχές της ΑΕΛ. Με τον κ. Νάκα να απαντά πως η διαδικασία αυτή είχε ξεκινήσει από προεδρία Πλεξίδα.

Γιώργος Σιώχας