Την παραίτησή του από τη Διοικούσα Επιτροπή της Μπασκετικής ΑΕΛ γνωστοποίησε με ανακοίνωση του ο Βασίλης Λιάπης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με την παρούσα επιστολή θέλω να γνωστοποιήσω την παραίτησή μου από την Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος μπάσκετ της ΑΕΛ, τρία χρόνια μετά την ενασχόλησή μου με το τμήμα.

Έφτασα στην απόφαση αυτή μετά από πολυήμερη και ώριμη σκέψη καθώς τα εσωτερικά ζητήματα της ομάδας με ταλανίζουν εδώ και καιρό.

Οι λόγοι που με οδήγησαν στην απόφασή μου αυτή είναι συγκεκριμένοι και  έχουν να κάνουν με την συνολικότερη λειτουργία και νοοτροπία της Διοικούσας Επιτροπής.

Το γεγονός ότι το καλοκαίρι «τρέξαμε» 2-3 μέλη, μέσα από πολλές και μερικές φορές ανυπέρβλητες δυσκολίες, το τμήμα και ξαφνικά  γίναμε πολλοί περισσότεροι,

Το γεγονός ότι δεν μπορώ να βοηθήσω άλλο οικονομικά την ομάδα, καθώς κάποιοι απείχαν συνειδητά και τεχνηέντως,

Το γεγονός ότι οι ευθύνες μεταφέρονται από τον ένα στον άλλο χωρίς ποτέ να γίνεται πραγματική αυτοκριτική,

Το γεγονός ότι στα δύσκολα πάντα εμφανιζόμασταν λίγοι και στα ευχάριστα και την προβολή περισσότεροι,

Το γεγονός ότι σε βασικά και σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ομάδα, όπως η διαιτησία, δεν λύνονται συλλογικά αλλά με προσωπικές και σπασμωδικές κινήσεις,

…όλα τα παραπάνω με οδήγησαν στην απόφασή μου να παραιτηθώ, χωρίς βεβαίως να αποποιούμαι τις ευθύνες που μου αναλογούν.

Θέλω δε να ξεκαθαρίσω πως όσες υποχρεώσεις μου αναλογούν θα τις αναλάβω στο ακέραιο.

Θέλω να ζητήσω ειλικρινά συγνώμη από τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο. Νιώθω εκτεθειμένος απέναντί τους που δεν μπόρεσα να εκπληρώσω τις υποσχέσεις μου.

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου υγεία και καλή επιτυχία στην ομάδα, ελπίζοντας πως και ο βασικός χορηγός της ομάδας θα υλοποιήσει την συμφωνία που κάναμε, ώστε να μειωθούν τα προβλήματα της ομάδας.

Λιάπης Βασίλειος