Το «παράθυρο» της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου βρίσκεται κοντά, με τις ομάδες να έχουν ξεκινήσει ήδη να ψάχνουν λύσεις. Η ΑΕΛ έχει μπει στο «χορό» κι αναμένεται να αποδεσμεύσει τις επόμενες μέρες τους Τσίμο Ναβάρo και Οουσού Ανσά Κοντόρ όμως φαίνεται πως δεν θα είναι οι μόνοι παίκτες που θα ακολουθήσουν στην πόρτα της εξόδου έτσι ώστε να έλθει και η ανάλογη ενίσχυση.

Πλέον σειρά παίρνουν και μερικά από τα «βαριά χαρτιά» της ομάδας με τους Πάβολ Φάρκας και Λεοζίνιο να αξιολογούνται μέχρι και την τελευταία στιγμή για την παραμονή τους στην ομάδα. Οι περιπτώσεις πάντως των δύο διαφέρουν αρκετά.

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής που ήρθε το καλοκαίρι στη Λάρισα, εμφανίστηκε σαν τον παίκτη που θα αναλάβει το οργανωτικό κομμάτι της ομάδας κι όλοι στην ΠΑΕ έδειξαν να έχουν υψηλές απαιτήσεις από τον ίδιο.

Μέχρι και σήμερα θεωρούν πως ο ίδιος δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα, ενώ πολλές φορές ο Λεοζίνιο έχει δεχθεί κριτική από το κόσμο για τις εμφανίσεις του, με τους φιλάθλους να περιμένουν σίγουρα περισσότερα στην πορεία που στοχεύει να έχει η ΑΕΛ. Πάντως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως έως και σήμερα παραμένει βασικός στα περισσότερα παιχνίδια που έχουν δώσει οι «βυσσινί».

Θυμίζουμε πως ο 32χρονος ποδοσφαιριστής ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα προπονήσεων αυτή τη βδομάδα κι όλα θα κριθούν αν θα βρεθεί στην αποστολή για το παιχνίδι με την Ξάνθη στις τελευταίες προπονήσεις σήμερα κι αύριο.

Όσον αφορά την περίπτωση του Σλοβάκου κεντρικού αμυντικού τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Φάρκας που είχε τεθεί εκτός ομάδας μετά το ματς με τον Ολυμπιακό παρέμεινε λόγω… μειωμένων επιλογών στη θέση των κεντρικών αμυντικών εξαιτίας των αρκετών τραυματισμών που υπήρχαν.

Μάλιστα, με την επιστροφή και του Μάρκο Γιοβάνοβιτς που έχει ξεκινήσει να προπονείται κι αναμένεται να αποτελεί μία ακόμα λύση για το κέντρο της άμυνας, ο 32χρονος θα βρεθεί ακόμα πιο πίσω στις επιλογές του προπονητή. Έτσι παρά το γεγονός πως ο παίκτης έχει δεχθεί τα καλύτερα σχόλια από όλους στην ομάδα για τον επαγγελματισμό του ενδεχομένως να αποχωρήσει τον Ιανουάριο.

Φυσικά, πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία της ομάδας στα επόμενα τρία παιχνίδια που θα δώσει η ΑΕΛ με Ξάνθη (Super League και Κύπελλο Ελλάδας) και Λαμία και τα αποτελέσματα που θα έχουν έρθει έως τότε.

Χρίστος Τζίκας