Στην ήττα που δεν έπρεπε να γίνει αναφέρθηκε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, μετά το 89-70 υπέρ του Ρεθύμνου στο κλειστό της Νεάπολης. Ο τεχνικός των «πρασίνων» δήλωσε πως η ομάδα είχε προετοιμαστεί σωστά παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν λόγω των υποχρεώσεων με τις Εθνικές ομάδες, αλλά δεν βγήκαν αυτά που έπρεπε μέσα στο παρκέ.

Παρόλα αυτά δήλωσε αισιόδοξος πως η ομάδα θα πάρει τις νίκες που χρειάζεται μέχρι και τα Χριστούγεννα για να ολοκληρώσει με θετικό πρόσημο τον πρώτο γύρο της Basket League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Δυστυχώς χάσαμε ένα εντός έδρας παιχνίδι που δεν έπρεπε να χάσουμε για να μείνουμε στον στόχο μας και με τον τρόπο αυτό χάνουμε ουσιαστικά το αβαντάζ της νίκης μας με την Κύμη εκτός έδρας. Το παιχνίδι το προσεγγίσαμε λάθος, έπρεπε να είμαστε σκληροί στην άμυνα και από εκεί να δημιουργήσουμε την ευκαιρία για να πάρουμε τη νίκη.

Αντιθέτως, εκεί παρουσιαστήκαμε νωθροί, χωρίς ενέργεια και με πολλά λάθη τακτικής σε σχέση με αυτά που είχαμε δουλέψει. Μετά με την επίθεση πήγαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι και παρότι κάναμε μεγάλο σκορ, δυστυχώς δεν το υποστηρίξαμε με την άμυνα οπότε το αποτέλεσμα είναι μηδενικό. Δεν έχω να πω κάτι στα παιδιά, είχαμε δουλέψει καλά, σήμερα περιμέναμε κάτι παραπάνω, δεν έγινε και συνεχίζουμε.

Ήταν 15 μέρες δύσκολες για εμάς, απουσίασα εγώ 8 μέρες με την Εθνική, όπως και τρία παιδιά με τις Εθνικές ομάδες, και η συνοχή χάθηκε διότι δεν είμαστε η ομάδα με τόσες πολλές λύσεις. Από την άλλη χρειαζόμαστε μια μικρή ενίσχυση για να υπάρχει καλύτερο ροτέισον και λίγη περισσότερη εμπειρία για να διεκδικούμε τα δύσκολα παιχνίδια.

Θεωρώ ότι θα ανταπεξέλθουμε, θα συνεχίσουμε την δουλειά με μεγαλύτερη οργάνωση, να καταφέραμε να πάρουμε τις νίκες που θέλουμε μέχρι τα Χριστούγεννα ώστε να έχουμε κάνει έναν καλό πρώτο γύρο»