Αισιόδοξος για την εικόνα της ΑΕΛ, ήταν ο Αλέξης Κούγιας, που βλέπει πως η ομάδα της Λάρισας μπορεί να κοντράρει τις ομάδες που έχουν το ίδιο στόχο με τους «βυσσινί» δίχως να έχει να ζηλέψει κάτι από τους αντιπάλους της. Παράλληλα ο μεγαλομέτοχος, στάθηκε στις οχτώ πρώτες αγωνιστικές.

Σχετικά με τα τηλεοπτικά είπε πως περιμένει να τηρηθεί το δίκαιο, καθησυχάζοντας πάντως τον κόσμος, πως ακόμα και αν δεν γίνει ότι πρέπει, σίγουρα η ΑΕΛ δεν πρόκειται να βγει χαμένη από αυτή την υπόθεση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Αν η ΑΕΛ θα είναι έτοιμη μέχρι τη πρεμιέρα: «Η εικόνα που βλέπουμε, καθώς έχουμε παίξει με όλες τις ομάδες της Super League που έχουν τον ίδιο στόχο με εμάς φέτος, όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ατρόμητος και η Ξάνθη οι ενδείξεις δείχνουν πως είμαστε στο επίπεδο που θα μπορείς να είσαι έτοιμος να περάσεις από οποιαδήποτε δοκιμασία. Είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος από το ματς. Φυσικά θα μπορούσαμε να κερδίσουμε, δεχθήκαμε από μία αδράνεια την ισοφάριση. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι η φιλοσοφία της ομάδας.

Έχουμε ένα πρόγραμμα δύσκολο τις οχτώ πρώτες αγωνιστικές. Αν θα αντιστοιχήσει κανείς τα παιχνίδια που έχουμε φέτος με τα περσινά δεν πήραμε κανένα βαθμό. Στα οχτώ παιχνίδια αυτά που θα δώσουμε φέτος πέρυσι δεν πήραμε ούτε ένα βαθμό με τις ομάδες αυτές. Όμως η εικόνα που έχουμε και η πληρότητα με κάνουν να αισιοδοξώ.

Έχω δει τις ομάδες γενικότερα και η ομάδα μας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Έτσι είμαι βέβαιος πως αυτή η χρονιά θα είναι διαφορετική».

Για τα τηλεοπτικά: «Αυτό που έχει μείνει για το τέλος είναι διεξαγωγή του πρωταθλήματος και τα τηλεοπτικά. Ενδιαφέρει όμως μόνο την τσέπη των ιδιοκτητών και την τήρηση του προϋπολογισμού. Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος θα επικρατήσει το δίκαιο. Αυτό είναι στα μειωμένα χρήματα που παίρνουμε και τα οποία είναι το 23% του συνόλου του τηλεοπτικού συμβολαίου και πηγαίνει σε δώδεκα ομάδες και το υπόλοιπο 77% σε τέσσερις.

Πρέπει να καταλάβουν την αναγκαιότητα εμείς που συντηρούμε το πρωτάθλημα και βλέπουν πως εμείς οι δώδεκα έχουμε πάντα παθητικούς προϋπολογισμούς. Οι άλλες ομάδες ευελπιστούν να έχουν πρόοδο στα οικονομικά τους. Αυτό με εμάς δεν συμβαίνει. Ειδικά εμείς που έχουμε ανταγωνιστικούς στόχους είμαι βέβαιος πως στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική και θα πάρουμε τα χρήματα που μας αξίζουν. Αν τελικώς δεν πρυτανεύσει η λογική οι χαμένοι δεν θα είμαστε εμείς».