Οι ανακατατάξεις στο ρόστερ της ΑΕΛ που φαίνεται πως θα αποκτήσει την τελική του μορφή είναι ένα από τα θέματα προς συζήτηση στις τελευταίες ημέρες ομως επί του παρόντος θα ασχοληθούμε με την περίπτωση του Χρήστου Αγρόδημου.

Στο θέμα μπήκε η άνω τελεία όταν η ΠΑΕ ΑΕΛ μέσω του εκπροσώπου Τύπου της, Γιάννη Καλογιάννη, έκανε γνωστό πως ο ποδοσφαιριστής ζήτησε να φύγει από την ομάδα μη δεχόμενος την πρόταση των «βυσσινί» να παραχωρηθεί δανεικός. Κι εκεί είναι το «κλειδί» ενός ζητήματος που η επιχειρηματολογία των δύο πλευρών έχει κάποια λογική.

Όταν ο Κούγιας μέσω δηλώσεων του είπε πως ο Πάους επέλεξε να τοποθετήσει στη λίστα με τους δανεικός τον Αγρόδημο σε πολλούς προκάλεσε ερωτηματικά. Ο γνωστός ποινικολόγος σε τοποθετήσεις του έχει αναφερθεί με διθυράμβους για τον ποδοσφαιριστή όμως σε αυτή την περίπτωση (δυστυχώς ή ευτυχώς αυτό δεν έχει γίνει σε όλες τις περιπτώσεις παρεμβαίνοντας πολλές φορές έχοντας τη δική του άποψη για αγωνιστικά ζητήματα) άκουσε τον προπονητή.

Η εξήγηση του Πάους

Ο Πάους συνομίλησε με τον Αγρόδημο αναφέροντας του: «Είσαι καλός ποδοσφαιριστής ωστόσο δεν είσαι ακόμη στο επίπεδο που σε θέλω. Πρέπει να πας δανεικός για έναν χρόνο σε ομάδα Football League και να επιστρέψεις δυνατότερος του χρόνου».

 Ο τεχνικός της ΑΕΛ πιστεύει στις δυνατότητες του παίκτη του όμως οι 73 συμμετοχές του στη Γ’ Εθνική με Τύρναβο, ΑΕΛ, Οικονόμο Τσαριτσάνης και Απόλλωνα Λάρισας (σύνολο 4 γκολ) δεν φτάνουν στον Ολλανδό.

Ο Πάους θεωρεί πως ο δανεισμός του Λαρισαίου σε ομάδα Β’ Εθνικής θα του δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής από την ΑΕΛ της Α’ Εθνικής και αφετέρου θα τον κάνει να επιστρέψει δυνατότερος με την ΠΑΕ σε αυτό το κομμάτι να του παραθέτει το παράδειγμα του Νίκου Γιαννιτσάνη, που πέρυσι αγωνίστηκε με δανεισμό στα Τρίκαλα, σημείωσε 17 γκολ και επέστρεψε φέτος.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι εδώ σταματά η ενημέρωση που έχει ο προπονητής της ΑΕΛ με την ΠΑΕ να αναφέρει πως ο παίκτης ακούγοντας αυτή τη προοπτική ζήτησε την… ελευθέρας του.

Τα έχει ξαναπεράσει ο Αγρόδημος

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως ο Χρήστος Αγρόδημος γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις στην ΑΕΛ μιας και είναι η ομάδα που υποστηρίζει από μικρό παιδί και υπήρξαν στιγμές που ένιωσε την αδικία.

Ο 23χρονος Λαρισαίος αμυντικός χαφ δόθηκε δανεικός στον Τύρναβο στις αρχές του 2013 από την ΑΕΛ σε ηλικία 18 ετών για να επιστρέψει στη Λάρισα το καλοκαίρι. Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε επίπεδο Γ’ Εθνικής με την ΑΕΛ σε κάποια λεπτά σε τρεις αγώνες μη παίρνοντας ευκαιρίες και στη συνέχεια κανείς δεν πίστεψε στις δυνατότητες του.

Στη συνέχεια μετά από μία χρονιά (2014-2015) με 15 συμμετοχές και 1 γκολ με τον Οικονόμος Τσαριτσάνης χτύπησε και πάλι την «πόρτα» της ΑΕΛ το καλοκαίρι του 15′ όμως απορρίφθηκε η προοπτική του με τον ίδιο να πεισμώνει κάνοντας μία ακόμη καλή χρονιά (2015-2016) με 24 συμμετοχές και 1 γκολ. Αφού πέρυσι αναδείχθηκε πρωταθλητής με τον Απόλλωνα Λάρισας (25 συμμετοχές και 2 γκολ) δέχτηκε κρούση και ήρθε για να είναι «πρωταγωνιστής και όχι κομπάρσος» όπως συχνά λέει και στο άκουσμα του δανεισμού του αντέδρασε αρνητικά.

Αφενός ο ποδοσφαιριστής έχοντας μεγαλώσει με αυτή την ομάδα γνωρίζει πως με εξαίρεση τις φετινές περιπτώσεις των Γιαννιτσάνη, Κρητικού, δύσκολα έχει λειτουργήσει το «σύστημα δανεισμού» της ΑΕΛ στα προηγούμενα χρόνια και αφετέρου έχοντας περάσει από αυτή τη διαδικασία ίσως το θεωρεί πισωγύρισμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ποδοσφαιριστής φέτος στην προετοιμασία στο Καρπενήσι αγωνιζόμενος ως αμυντικός χαφ φάνηκε να ανταποκρίνεται, κατά την άποψη μου, στους τρεις βασικούς τομείς που έθεσε ο Πάους. Την καθαρότητα σκέψης, τη γρήγορη εναλλαγή πασών και την τοποθέτηση. Πάντως αυτό άλλαξε όπως αποδεικνύεται…

Το σύστημα με τον έναν κόφτη

Η ΑΕΛ με την προσθήκη του Κυριάκου Ανδρεόπουλου μάζεψε 4 «εξάρια» που ο Πάους τα θεωρεί υπερβολή από την στιγμή που χρησιμοποιεί τον σχηματισμό του 4-2-3-1 με έναν καθαρό «κόφτη» στα αμυντικά χαφ. Ο Ανδρεόπουλος ήρθε… εκτός προγράμματος καθώς οι «βυσσινί» κινήθηκαν για να τον αποκτήσουν εκμεταλλευόμενοι μία δικαστική διαμάχη για οικονομικούς λόγους με την Κέρκυρα και φαίνονται ευχαριστημένοι από αυτόν καθώς έχει την εμπειρία της κατηγορίας και είναι εξελίξιμος.

Οι «παλιοί» Νίκος Αναστασόπουλος και Φατιόν Άντονι μετά από την περσινή χρονιά πήραν εμπειρίες και φαίνεται πως το τεχνικό τιμ τους πιστεύει και στο πρώτο πλάνο δεν ταίριαζε ο Αγρόδημος στον οποίο όμως πιστεύουν ότι στο μέλλον μπορούν να στηριχθούν πάνω του.

Ισχυρό είναι και το πάτημα του Αγρόδημου περί δανεισμού με τον παίκτη να έχει υψηλές φιλοδοξίες πιστεύοντας αρκετά στις δυνατότητες του που τον κράτησαν ψηλά όταν είχε δεχτεί ουκ ολίγες «απορρίψεις» από την ομάδα της πόλης του.

Για την ώρα φαίνεται πως ο ποδοσφαιριστής θα αποχωρήσει από τον σύλλογο αλλά κανείς δεν βάζει το χέρι του στη «φωτιά» ακόμη κι αν η ΠΑΕ ΑΕΛ με επίσημο τρόπο είπε πως ο ποδοσφαιριστής ζήτησε να φύγει…

Γιώργος Σιώχας