Μία δεύτερη ευκαιρία που δόθηκε από τη μία, αλλά από την άλλη αυτή δεν υπήρξε ποτέ… με τα φώτα των προβολέων να πέφτουν πάνω στον Ντοντό. Ο Βραζιλιάνος σε μία ιστορία αποχώρησης, που μέσα σε λίγες ώρες έμεινε για να αποδείξει και μία μέρα μετά ήταν μέλος της ομάδας.

Η συγκεκριμένη ιστορία απέδειξε πως κάπου υπήρξε πρόβλημα στην επικοινωνία μεταξύ μεγαλομετόχου και προπονητή. Αυτό φάνηκε όταν λίγα λεπτά μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη, εμφανίστηκε από τη μία ο Αλέξης Κούγιας να δηλώνει πως ο παίκτης δεν «σφράγισε» την παραμονή του στην ομάδα και από την άλλη ο Αντρέ Πάους να δηλώνει έλλειψη πληροφοριών και πως ο Ντοντό αποτελεί κανονικά μέλος της ομάδας.

Δεν θα μου φαινόταν περίεργο η ομάδα να προστατεύει με κάθε τρόπο την ίδια την ομάδα. Τι εννοώ με αυτό. Ότι τα μέλη της, μπορούν να υποβαθμίζουν διάφορα περιστατικά ή να πράττουν ανάλογα σε κάθε περίσταση, για να μην παίρνουν μεγαλύτερη έκταση διάφορα περιστατικά. Είναι λογικό λοιπόν να λειτουργεί έτσι η κάθε ομάδα για να προστατευτεί από εξωτερικούς παράγοντες.

Αλλά σ’αυτόν το τομέα χρειάζεται η άριστη επικοινωνία μεταξύ των ατόμων. Κι εδώ η ΠΑΕ επικοινωνιακά υπέπεσε σε ακόμα ένα σφάλμα. Όταν από τη μία ο παίκτης «παίζει» το κεφάλι του για τη παραμονή κατά τον μεγαλομέτοχο, αλλά ο προπονητής δηλώνει άγνοια και έλλειψη πληροφοριών, κάτι δεν κολλάει καλά.

Τα φώτα από την περίπτωση του Ντοντό και το αν θα μείνει ή όχι στην ομάδα μετατοπίζονται λόγω μίας ασυνεννοησίας αλλού. Πηγαίνουν στο κομμάτι του τι συμβαίνει πραγματικά στο ρόστερ και ποιος παίρνει τις αποφάσεις γι’αυτό.

Αντίθετα, στην περίπτωση του Αγρόδημου (χωρίς να συμφωνώ ή να διαφωνώ με το γεγονός πως ζήτησε να μείνει ελεύθερος γιατί και οι δύο πλευρές έχουν τα «χαρτιά» τους) υπήρξε μία σειρά. Αρχικά ο Αλέξης Κούγιας έθεσε το θέμα περί δανεισμού και ο Αντρέ Πάους εξήγησε τους λόγους της απόφασης. Υπήρχε μία λογική ροή. Επαναλαμβάνω, άσχετα αν συμφωνεί κάποιος ή όχι. Στην άλλη περίπτωση η άγνοια δεν έδειξε κάτι τέτοιο.

Για την ώρα ο Ντοντό έπαιξε 20 λεπτά με την Ξάνθη. Αν κάποιος εντυπωσιάστηκε ή είδε βελτίωση σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν ξέρω. Στα μάτια μου δεν υπήρξε κάποια διαφορά. Κι ο λόγος είναι πως ο Βραζιλιάνος μπήκε σε ένα σημείο του αγώνα, που ο ρυθμός είχε πάει περίπατο και οι ομάδες έμοιαζαν περισσότερο ταλαιπωρημένες.

Άρα το μπέρδεμα στο κεφάλαιο Ντοντό, όσο δεν κλείνει με μία απόφαση που θα ισχύει… θα αποτελεί μία λυπητερή ιστορία αναστάτωσης.

Χρίστος Τζίκας