Ο Φάρος Κερατσινίου έψαχνε το τρόπο που θα αγωνιστεί η ομάδα στην Basket League μετά την άνοδο του στη μεγάλη κατηγορία. Αρχικά η συγχώνευση με το Περιστέρι κατέληξε σε αποτυχία, ενώ αν και βρέθηκε κοντά στο deal με την Δόξα Λευκάδας, εκεί εμφανίστηκε ο ΓΣΛ και η Λάρισα φαίνεται πως θα βρεθεί με ομάδα στην πρώτη Εθνική κατηγορία.

Από την περασμένη βδομάδα ο πρόεδρος των «πρασίνων», Κώστας Δασταυρίδης, έχει δηλώσει πως ο ΓΣΛ θα αγωνιστεί στη θέση του Φάρου, με την διοίκηση της λαρισινής ομάδας να αναλαμβάνει. Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, αναφέρεται πως οι δύο πλευρές τα βρήκαν και επετεύχθη συμφωνία.

Στην συγκεκριμένη συμφωνία δεν προβλέπεται κάποια συγχώνευση πάντως. Ο Φάρος θα προχωρήσει μεν στις απαραίτητες ενέργειες για να συστήσει ΚΑΕ, στην οποία θα έχει ένα ποσοστό ο ερασιτέχνης Φάρος, όπως ακριβώς προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Οι μετοχές της εταισίας ωστόσο θα μεταβιβαστούν με κάποιο οικονομικό κόστος στους Ιθύνοντες της ομάδας της Λάρισας, οι οποίοι θα έχουν έτσι το δικαίωμα να μεταφέρουν την ομάδα σε μία περιοχή της επιλογής τους, δηλαδή στην… Λάρισα, με τις εμφανίσεις της ομάδας.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως καμία ομάδα ακόμα δεν έχει ανακοινώσει κάτι επίσημα. Τέλος, σύμφωνα με το sdna.gr φαβορί για τον πάγκο της ομάδας θα είναι ο πρώην προπονητής του Απόλλωνα Πατρών, Θανάσης Σκουρτόπουλος.