Σκέψεις για συγχώνευση του ΓΣ Λάρισας με τον Πανελλήνιο υπάρχουν τις τελευταίες μέρες με την νέα ομάδα να αγωνίζεται στη Β’ Εθνική. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «sport24.gr» οι «πράσινοι» που υποβιβάστηκαν φέτος από την Α2 Εθνική βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Πανελλήνιο και την δημιουργία μίας ομάδας που θα αγωνίζεται στην Β’ Εθνική τη νέα σεζόν, με έδρα το κλειστό της Κυψέλη στην Αθήνα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες βρίσκονται σε παρόμοιες διαπραγματεύσεις. Το 2010, όταν ακόμα ο Πανελλήνιος βρισκόταν στη Stoiximan.gr Basket League, είχαν γίνει και τότε συζητήσεις ώστε οι «ολυμπιονίκες» να συγχωνευτούν με τον ΓΣΛ (αλλά να μεταφερθούν στη Λάρισα), οι οποίες όμως είχαν πέσει στο κενό. Επτά χρόνια αργότερα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Εφόσον ολοκληρωθεί η συγχώνευση (στο δρόμο που χάραξαν η Λιβαδειά και ο Χολαργός το προηγούμενο καλοκαίρι), ο Πανελλήνιος θα αφήσει πίσω του τη Δ’ ΕΣΚΑ και θα επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2010-11, έχοντας το ΑΦΜ του ΓΣΛ αλλά ως έδρα όχι το κλειστό της Νεάπολης στη Λάρισα, αλλά το κλειστό της Κυψέλης.