Για την επιστροφή του στη Λάρισα ως αντίπαλος μίλησε ο Λαρισαίος προπονητής του ΑΣΕ Δούκα, Γιάννης Τζήμας, μιλώντας για το γεγονός πως αντιμετώπισε την ομάδα της καρδιάς, τον ΓΣΛ, ευχόμενος να επιστρέψει η διάθεση και η όρεξη και το Λαρισινό μπάσκετ να κερδίσει ξανά την χαμένη του αίγλη. Παράλληλα, ο προπονητής του ΓΣΛ Γιάννης Σκαραφίγκας απέφυγε να κάνει δηλώσεις αποχωρώντας απογοητευμένος από το γήπεδο μετά την ήττα της ομάδας του.

Ο Γιάννης Τζήμας επέστρεψε ως αντίπαλος και νικητής με 71-111 στο κλειστό της Νεάπολης Λάρισας για να αντιμετωπίσει την ομάδα που αναδείχθηκε ως παίκτης (ρέκορντμαν του Γυμναστικού στην Α1′ με 104 αγώνες και δεύτερος σε ασιστ με 194 τελικές πάσες) και ως προπονητής καθισε στον πάγκο της ομάδας της Λάρισας την σεζόν 2000-2001 (ήταν στο τιμ της ομάδας από το 1998), τις σεζόν 2004-2006 (ήταν άμεσος συνεργάτης του Κώστα Πιλαφίδη την σεζόν 2005-2006), ενώ πέρασε και από τον πάγκο της Ολύμπιας Λάρισας (2001-2003).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Τζήμα:

«Για μένα μια μεγάλη και ιδιαίτερη στιγμή η επιστροφή μου σε αυτό το γήπεδο. Σε αυτή την πόλη. Ενάντια σε αυτή την ομάδα.

Είμαι στεναχωρημένος γιατί την πετυχαίνω σε μία πολύ δύσκολη φάση. Παρόλα αυτά προσπάθησε να φανεί ανταγωνιστική σε ένα παιχνίδι όπου η διαφορά των δύο ομάδων είναι μεγάλη. Εγώ είμαι ευχαριστημένος από την διάθεση των παικτών μου και για τον τρόπο που αντιμετώπισαν αυτή την ομάδα. Και ζήτησα επιτακτικά από τους αθλητές μου πως πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε τον αντίπαλο σε όποια κατάσταση και να είναι.

Θα ‘θελα ένα μεγάλο ντέρμπι υπό άλλες συνθήκες. Για την πόλη μου. Για την ομάδα μου. Αλλά νομίζω ότι θέλει πολύ μεγάλο δρόμο για να ξαναδούμε κάτι αξιόλογο στο Λαρισινό μπάσκετ.

Ο Δούκας από την πλευρά μας κάνει μία αξιόλογη προσπάθεια όπως είδατε. Έχουμε έμπειρα παιδιά. Έχουμε μία ομάδα οργανωμένη. Είναι δύσκολο όμως γιατί όταν πήρα αυτή την ομάδα είχε κάνει την ήττα στην έδρα της από τον Ηρακλή. Και αυτή η ήττα μας κρατάει πίσω στη βαθμολογία για την άνοδο. Θα παλέψουμε μέχρι τέλους. Δουλεύουμε πολύ σκληρά.

Το μπάσκετ θέλει πολλή δουλειά. Θέλει παράγοντες με μεράκι για να προχωρήσει. Εύχομαι  μέσα από την καρδιά μου οι ομάδες μας να βρούνε ρυθμό. Και μακάρι κάποτε η διάθεση και η όρεξη της επιστροφής μας στο Λαρισινό μπάσκετ».

Γιώργος Σιώχας