Σημαντική νίκη για την παραμονή της στην Α2 Εθνική κατηγορία πέτυχε η ΑΕΛ, επί του Ηρακλείου (81-73) στο κλειστό του Αλκαζάρ και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος εμφανίστηκε ανακουφισμένος από το αποτέλεσμα.

Ο προπονητής των «βυσσινί» ευχαρίστησε το κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο και έδωσε την ώθηση στην ομάδα για να πάρει το ροζ φύλλο, ενώ στάθηκε στο γεγονός πως η ΑΕΛ κατάφερε να ξεπεράσει το κακό πρώτο ημίχρονο, βγάζοντας την κατάλληλη πίεση στο δεύτερο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«To σημερινό ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Σημαντικός παράγοντας για το ματς ήταν η ώρα έναρξης του αγώνα. Εμείς δεν είχαμε ξαναπαίξει τέτοια ώρα και μέχρι να βρούμε το ρυθμό μας χάσαμε ένα ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο, αυξήσαμε την ένταση και τον ρυθμό μας και γίναμε πιο πιεστικοί καταφέρνοντας στο τέλος να επικρατήσουμε.

Δεν περιμέναμε τόση μεγάλη αντίσταση από την ομάδα του Ηρακλείου. Θεωρώ πως αν το Ηράκλειο δείξει το ίδιο πρόσωπο, που είδαμε εμείς και συνεχίσει έτσι μέχρι το τέλος, τότε θα έχει μεγάλη τύχη στα play out.

Θέλω να ευχαριστήσω το κόσμο που ήρθε στο γήπεδο αυτή την ώρα. Μας έδωσε μεγάλη ώθηση, καθώς τα ματς που στραβώνουν στην αρχή είναι αρκετά δύσκολα. Εκτός από την αγωνιστική ικανότητα των παικτών θα πρέπει να έχεις και τη συμμετοχή του κόσμου και σήμερα ήταν αυτοί που έδωσε δύναμη στα παιδιά.

Εμείς κάναμε κάποια λάθη, που έχουν σχέση με τη συγκέντρωσή μας, όπως και με την αγωνιστική μας συμπεριφορά, αλλά τα διορθώσαμε γρήγορα.

Ήταν μία σημαντική νίκη για εμάς. Προσθέσαμε δύο πολύτιμους βαθμούς που θα μας βοηθήσουν στον στόχο που έχουμε θέσει από την αρχή του πρωταθλήματος και ήταν η παραμονή μας στην κατηγορία. Να ευχαριστήσω τους παίκτες μου και εύχομαι στο Ηράκλειο καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα».

Χρίστος Τζίκας