Δηλώσεις στο AEL Radio έκανε ο Θοδωρής Βουτυρίτσας, που μίλησε για την ΑΕΛ μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Ο Βοηθός του Σάκη Τσιώλη, τόνισε πως η ΑΕΛ πρέπει να διορθώσει πάρα πολλά ακόμα, αλλά προέχει η σωτηρία της ομάδας.

Μάλιστα δήλωσε πως και ο ίδιος θέλει να βλέπει την ΑΕΛ να προσφέρει θέαμα καθώς αυτή είναι η «σφραγίδα» της, προσθέτοντας πως οι «βυσσινί» δεν πρέπει να είναι μία ομάδα που θα κυνηγάει τους βαθμούς για να σωθεί, αλλά μία ομάδα που θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό: «Η διαφορά από τους άλλους αντιπάλους μας, μας έδιωξε το άγχος, αλλά και στον χθεσινό αγώνα εγώ περίμενα να έχουμε λίγο καλύτερη απόδοση. Πίστευα ότι δεν θα είχαμε αυτό το άγχος, αλλά η ένταση υπήρχε. Πιστεύω όμως πως στη συνέχεια θα παίξουμε καλύτερα, γιατί η παραμονή είναι πολύ κοντά.

Όταν μια ομάδα παίζει για τους βαθμούς, είναι δύσκολο να παίζει και καλά. Πόσο μάλλον και για μια ομάδα που ανέβηκε φέτος από τη δεύτερη κατηγορία και πρέπει να διορθώσει πολλά. Ας είμαστε ρεαλιστές, όλοι θέλουμε να βλέπουμε την ομάδα να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά πρέπει να διορθωθούν κάποια πράγματα.

Αυτοί που διαχειρίζονται την ΑΕΛ, όποιοι κι αν είναι, στο πίσω μέρος του μυαλού τους θα πρέπει να σκέπτονται πως η ομάδα θα πρέπει χρόνο με το χρόνο να γίνεται πιο θεαματική. Η «σφραγίδα» της ΑΕΛ είναι να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο κι ο κόσμος αυτό θυμάται. Σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούμε όλοι.

Δεν πρέπει να είμαστε η ομάδα που δεν θα παίρνει μόνο τους βαθμούς για να σωθεί, αλλά να παίζουμε και καλό ποδόσφαιρο στο γήπεδο. Εγώ αυτό οραματίζομαι και θέλω κι όσο περνάει από το χέρι αυτή τη δουλειά θα κάνω. Σίγουρα και ο Σάκης το έδειξε και από τον πάγκο που το έζησε με ένταση. Έχει δείξει έργο και στον Βόλο και στην Τρίπολη με ομάδες που έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο.

Η ομάδα πρέπει να προσφέρει θέαμα, για να φεύγει κι ο κόσμος ικανοποιημένος από το γήπεδο. Μέχρι αυτή τη στιγμή όμως οι δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα ήταν πάρα πολλές. Τώρα έχουμε μία διαφορά ασφαλείας κι είναι μεγάλο επίτευγμα κι αυτό. Πριν από δύο μήνες με τη Βέροια και τον Ηρακλή ήμασταν στο πόντο. Εμείς όμως ανακάμψαμε κι αντίπαλοί μας όχι.

Έμειναν ακόμα πέντε αγωνιστικές και χρειάζεται υπομονή. Είμαι αισιόδοξος πως κι ο κόσμος θα δει καλύτερη εικόνα μέχρι το τέλος».

Για την δημιουργία κορμού: «Από τον Δεκέμβριο μπήκαν στην ομάδα ακόμα δέκα παίκτες. Το γεγονός πως υπήρχε ένα υλικό και ήρθαν κι άλλοι ποδοσφαιριστές για να το ενώσουμε αυτό και να βγάλουμε τα χρήσιμα συμπεράσματα, είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Αυτό το διάστημα είναι για εμάς σαν προετοιμασία. Μαζί με όλα αυτά, πρέπει να πάρουμε και τους βαθμούς και να παίξουμε κι ωραίο ποδόσφαιρο. Κατανοώ την αγωνία και την απογοήτευση του κόσμου για το θέαμα. Κι εμείς θέλουμε περισσότερα πράγματα, αλλά είναι αδύνατον να γίνουν όλα τόσο γρήγορα. Προσπαθούμε να ενώσουμε παίκτες από την Αφρική, Ονδούρα και Ισπανία, με την ψυχολογία της ομάδας όπως είναι και που πρέπει να παίξουν και καλά και να πάρουν και τους βαθμούς.

Εμείς όμως φτάσαμε οχτώ βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού και συνεχίζουμε τη δουλειά. Όλο αυτό όμως είναι πάρα πολύ δύσκολο και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους. Αυτή είναι η πραγματικότητα κι η προσωπική μου άποψη. Μακάρι να σωθούμε και μαθηματικά τη φετινή χρονιά, για να γίνει ο προγραμματισμός από νωρίς και το καλοκαίρι να γίνει σωστή δουλειά».

Αν η ομάδα μπορεί να παίξει καλύτερα μέχρι το τέλος: «Αυτή η ομάδα μπορεί να παίξει καλύτερα. Υπάρχουν παιδιά που έχουν να δώσουν περισσότερα στο γήπεδο. Προπόνηση με προπόνηση και αγώνα με αγώνα θα βγαίνουν και κάποιοι αυτοματισμοί . Βέβαια για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται ηρεμία. Όταν κυνηγάς βαθμούς όμως δεν την έχεις και όλα γίνονται πιο δύσκολα».

Για την προετοιμασία της ομάδας: «Τώρα έχει δοθεί ρεπό λόγω του αγώνα της Εθνικής. Έτσι θα χαλαρώσουμε όλοι και θα ηρεμήσουμε λίγο. Ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει να δώσουμε κάποιο φιλικό, γιατί και οι Under παίζουν την Παρασκευή. Την Τετάρτη που θα γυρίσουμε στις προπονήσεις θα δούμε τι θα κάνουμε. Καλό θα ήταν να παίξουμε για να διατηρηθούμε σε ένα καλό επίπεδο, αλλά ακόμα δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα».