Δηλώσεις έκανε ο Μίλτος Ζιάκας στο SportLarissa.gr μετά τη λήξη της αναμέτρησης της ΑΕΛ Κ20 με την αντίστοιχη ομάδα του Παναιτωλικού στο γήπεδο των Γόννων και την ήττα των «βυσσινί» με 2-1.

Ο τεχνικός των Νέων στάθηκε στην καλή εικόνα των παικτών του, που άξιζαν τη νίκη κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου, ενώ αναφέρθηκε και στην παράλειψη στο θέμα με τους 96άρηδες που δεν αγωνίζονταν όλο αυτό το διάστημα.

Τέλος δήλωσε ξεκάθαρα πως αυτοί οι παίκτες είναι το μέλλον της ΑΕΛ και πρέπει να υπάρχει εξέλιξη για να βοηθήσουν την ανδρική ομάδα. Βέβαια στάθηκε και στον κακό αγωνιστικό χώρο, με τον ίδιο πάντως να κατανοεί τις δυσκολίες που υπάρχουν ακόμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για την εικόνα της ΑΕΛ στο παιχνίδι: «Νομίζω πως όσοι ήρθαν στο γήπεδο κατάλαβαν πως διαμορφώθηκε αυτό το παιχνίδι. Εκεί που είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και σωρεία χαμένων ευκαιριών δεν σκοράραμε και αντίπαλος με δύο φάσεις έκανε δύο γκολ.

Δεν πτοηθήκαμε και προσπαθήσαμε πάρα πολύ. Είχαμε πλήρη υπεροχή και κατοχή στο 65% και χάσαμε. Εμένα με ευχαριστεί το γεγονός πως παίζουμε ποδόσφαιρο και τα αποτελέσματα θα έρθουν αν μάθουμε να παίζουμε σωστά.

Ο αγωνιστικός χώρος αδίκησε και τις δύο ομάδες ομάδες και περισσότερο εμάς. Η ομάδα που έχει την κατοχή και προσπαθεί να κάνει παιχνίδι, είναι αυτή που έχει το μεγαλύτερο θέμα. Αντίθετα η ομάδα που αμύνεται μπορεί με δύο φάσεις να πάρει το παιχνίδι, όπως συνέβη και σήμερα».

Για τους 96άρηδες: «Ήταν ο κανονισμός έτσι κι έγινε μία παράλειψη, αλλά δεν γνωρίζω ακριβώς. Ήρθαν αυτά τα παιδιά που έχουν μέλλον στην ΑΕΛ. Προσπαθούν και είναι επαγγελματίες. Αυτά τα παιδιά είναι το αύριο της ΑΕΛ. Δεν υπάρχει άλλη λύση».

Για την εξέλιξη των παικτών: «Για να είναι κάποιοι παίκτες έτοιμοι, θέλει πολλή δουλειά ακόμα. Πρέπει να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία και να έχουμε τα κατάλληλα εχέγγυα. Ακόμα όμως δεν είμαστε έτοιμοι. Θέλουμε χρόνο ας μην γελιόμαστε. Νομίζω όμως πως με καλή διάθεση θα μπορέσουμε να είμαστε σε καλό επίπεδο. Δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς άλλη λύση εκεί που πάει το ποδόσφαιρο.

Καταρχήν, δεν ξέρω αν παρακολουθούν πολλοί, αλλά στις ομάδες της Super League πρέπει να παίζει αναγκαστικά ένας αριθμός γηγενών ποδοσφαιριστών για έναν αριθμό παιχνιδιών. Εάν δεν δώσουμε σημασία σε αυτή τη δουλειά, αν δεν το εξελίξουμε τότε ότι άλλο και να κάνουμε θα είναι για μικρό διάστημα και θα γυρίσουμε πολύ πίσω αργότερα».

Αν βοηθούν τα γήπεδα για την εξέλιξη: «H ΑΕΛ είναι σε μία μεταβατική φάση κι αυτό πρέπει να το σεβαστούμε όλοι. Πρέπει να κάνουμε υπομονή και να δούμε την επόμενη μέρα αν και όλα αυτά τα έχουμε επισημάνει. Όλα αυτά θα γίνουν αν υπάρξει διάθεση να «φτιάξουμε» το θέμα. Αν λύσουμε και το γηπεδικό θα πάμε καλύτερα».

Γιώργος Σιώχας